Solen er så rød mor sangtekst

Solen er så rød mor er en utrolig populær sang, som især bruges som godnatsang. Sangen har været genstand for mange forskellige indspilninger af forskellig art, men især bruges den i soveværelset, når de små skal falde til ro. Sangen er af ældre dato, og derfor er den også kendt og elsket af flere generationer. Hvis du skal bruge teksten til Solen er så rød mor, kan du finde den her:

Solen er så rød, mor,
og skoven bli’r så sort
Nu er solen død, mor,
og dagen gået bort.
Ræven går derude, mor,
vi låser vores gang.
Kom, sæt dig ved min pude, mor,
og syng en lille sang.

Himlen er så stor, mor,
med klare stjerner på
Hvem monstro der bor, mor,
på stjernen i det blå?
Tror du der er drenge, mor,
der kigger ned på mig?
Og tror du de har senge, mor,
og sover li’som jeg?

Hvorfor bli’r det nat, mor,
og kold og bitter vind?
Hør den lille kat, mor,
den mjaver og vil ind!
Mågerne og ternerne
har ingen sted at bo.
Åh, hør, nu synger stjernerne,
de synger mig til ro!

Hør forskellige versioner af sangen

Solen er så rød mor er en sang, der er blevet sunget og spillet af rigtig mange forskellige gennem tiden. Derfor kan du naturligvis også selv høre flere forskellige versioner af den klassiske vuggevise. Du kan blandt andet høre forskellige versioner af sangen herunder.

Her kan du høre Lene Heede Sørensen synge sangen smukt.

Her er det Ditte Rønn, der synger teksten til Solen er så rød mor, mens Søren Bebe spiller klaver.

DR Juniorkoret og DR Børnekoret har også sunget den smukke sang, som du kan høre her. Det gør bare noget særligt ved en vuggevise, at den synes af børn.

Her høres Solen er så rød mor sunget i kor og optaget i DR Koncerthuset – en smuk og rørende version af den klassiske vuggevise.

Alberte Winding, der har sunget mange børnesange, har naturligvis også sunget Solen er så rød mor. Du kan høre hendes version af sangen her.

Her bliver Solen er så rød mor sunget af Lars H.U.G. Dette er en anderledes og atypisk version af sangen, som bestemt er et lyt hver.

En godnatsang til fantasien

Solen er så rød mor kan siges at være en forholdsvis klassisk godnatsang eller vuggevise. Sangen handler nemlig om de tanker, spørgsmål og følelser, der kan trænge sig på hos et barn, når sengetiden nærmer sig. Når mørket sniger sig på, og solen netop bliver rød, kan fantasien få frit løb hos de små – og både gode og ubehagelige tanker kan trænge sig på. Dette har Harald Bergstedt, der skrev sangen som et digt i 1915, skildret helt fantastisk.

Harald Bergsedt har netop formået at skildre både det gode og det ubehagelige i sit digt, Solen er så rød mor. Derfor kan Solen er så rød mor også til stadighed røre både store og små dybt indeni. Den mørke skov, ræven, der går udenfor, og katten, der ikke kan komme ind, er nogle af de små, helt uskyldige ting og elementer, der kan vække fantasien til live hos både børn og voksne. De fleste kan næsten se det lille barn for sig, der ligger i sin seng ved sengetid, med alle de ubesvarede spørgsmål, som moderen skal besvare ved hans pude.

De mange spørgsmål kan virkelig sætte fantasien i gang hos de små, samtidig med at melodi og tekst er rolig og indgyder til ro. Derfor er Solen er så rød mor altså også den ideelle godnatsang eller vuggevise.