Forkæl dig selv inden babyen kommer

Der er massere af ting, som du ikke får tid til, når først du har født. Om det er første barn eller tredje i rækken, så vil I begge være opslugte af det lille mirakel. Men det er også enormt hårdt at være nybagte forældre, og det er vigtigt at I ikke glemmer jer selv helt i processen. 

Forkæl din krop

Det er meget hårdt for kroppen at lave et barn, og når man kommer længere hen i graviditeten oplever mange kvinder forskellige graviditetsgener. Gravid massage kan blandt andet hjælpe på dette. Kroppen går igennem en markant ændring under en graviditet, og det er klart at det belaster din krop. Ikke nok med, at barnet vokser og bliver tungere, og muskler og led bliver belastede, men det kan også være psykisk hårdt. Gravid massage både på velværet, men det kan også hjælpe på bækkenløsning, hovedpine, søvnløshed og kramper. 

Forkæl dit sind

Når først du har født, har du ikke megen tid til dig selv længere. I hvert fald ikke i det første lange stykke tid. Det kan derfor være en god idé, at bruge noget tid på at forkæle din psyke inden fødslen. Det lyder måske mærkeligt, at skulle forkæle sin psyke, men det er mange psykiske belastninger forbundet med fysiske belastninger. Det kunne for eksempel være hvis du er stresset, bekymret eller urolig over den kommende fødsel. Brug noget tid på de ting, der får dig til at slappe af. Det kunne for eksempel være at læse en bog, et kreativt projekt eller måske mindfulness.  

Forkæl hinanden

Efter du har født, vil den lille ny optage al jeres tid og opmærksomhed. Men det er vigtigt, at I ikke glemmer hinanden. Det er hårdt for jer begge at blive forældre, og der vil ikke være så meget tid til andet end dét at være forældre efter fødslen. Derfor kan det være en god idé, at fokusere på hinanden og jeres forhold i tiden under graviditeten. Det kan både være, at I gør noget særligt for hinanden, men det kan også være at I gør noget sammen. Forkæl jeres forhold og gør en ekstra indsats for at vise, hvor meget I holder af hinanden. I kunne for eksempel tage på nogle romantiske dates og have lidt kvalitetstid sammen inden babyen kommer. Det vil komme til at udfordre jeres forhold, når I bliver forældre, og der vil komme nogle mindre flatterende sider frem. Men det er okay og helt naturligt.