Glem ikke dig selv selvom du er blevet mor

Mor og datter læser bog
Børn

At blive forældre er den største gave du kan få, da du automatisk får en ubegrænset kærlighed til dit barn. Barnet vil være afhængig af dig resten af livet og det er din opgave, at opfostre barnet til at blive et dejligt og velfungerende individ. Som nybagt mor er der mange nye ting du skal forholde dig til, da det er en helt ny verden der åbner sig. Der skal laves nye rutiner og dine egne behov bliver tilsidesat, da barnet kommer i første række. Den første tid er altid spændende og meget overvældende. Derfor er det vigtigt at du og familien tager det hele i et stille tempo, så I sammen kan finde ud af hvordan den nye tilværelse skal være.

Glem ikke dig selv

Der er mange mødre som kommer til at glemme sig selv, da fokusset udelukkende er på barnet. En god mor gør alt for at barnet er glad og får stillet sit behov, men derfor skal hun ikke glemme sig selv. Selvom det bliver hverdag og rutinerne kører derudaf, så skal du også finde tid til dig selv. Selvom mange sover når barnet sover og har travlt med at nå de daglige gøremål, er det vigtigt at du afsætter bare lidt tid til dig selv. Uanset om det gælder om at få et varmt bad, ligge neglelak på neglene eller noget helt andet, så kan denne sparsomme tid være med til, at du føler dig lidt som et menneske ved siden af din rolle som mor.

Tag i fitness med dit barn

Mange kvinder har en stor drøm om at komme af med de ekstra graviditetskilo lige med det samme. Så snart lægen har godkendt du må træne, kan du prøve at tilrettelægge barnets formiddags lur og dermed tage barnet med ned i fitness. På denne måde kan du få motioneret og gøre noget godt for dig selv samtidig med, at du kan holde øje med dit barn. Det er godt for en nybagt mor at komme ud fra hjemmets fire vægge og hvis du kan gøre træningen til en del af rutinerne, så får du også brugt tid på dig selv på en god måde. Du kan altid supplere din træning med kosttilskud, så du kan få mere ud af din træning. Du kan finde de bedste kosttilskud på internettet og dermed undersøge hvad der kunne være relevant for dig at indtage inden du skal træne.