Vær en del af hyggeaftenen, selvom du er på ”vandvognen”

Alkoholfri drink

Det kan i en hektisk hverdag med børn og bleer være umådeligt tiltrængt med en ”friaften”. En aften, hvor din partner tager sig af børnene, en aften, hvor der kræses lidt mere om maden, og hvor den kan indtages under en voksen og rolig diskussion. Uden børn, der vælter vandglasset for tredje gang og efter to kartofler meddeler, at de er færdige og tydeligvis ikke kan være rolige længere.

Og du fortjener det i dén grad! Derfor skal der heller ikke mangle noget – der skal være skruet en lækker playliste sammen til anledningen. Maden skal som nævnt være lidt mere eksklusiv, end den er i hverdagen, og selskabet skal selvfølgelig være uovertruffet. Og nå ja, med til en gennemført hyggeaften med vennerne hører selvfølgelig nogle delikate våde varer.

Gode drikkevarer er et must

Bevares, øl skal selvfølgelig have sin plads, det er vel næsten obligatorisk. Og den gode rødvin har da bestemt også sin berettigelse. Men skal der gøres noget ekstraordinært ud af det, skal der diskes op med lækre og eksklusive drinks og cocktails. Her kan enhver gæst imponeres!

Som bekendt er drinks dog også noget af det med de højeste alkoholprocenter, og der er ingen, der kan fortænke dig i at være et lidt andet sted i livet end dér, hvor en hyggelig aften i venners lag først ender, når solen atter står op dagen efter.

Der er sandsynligvis nogle børn, der kommer hjem fra bedsteforældrene dagen derpå, og hverken tøjvasken eller græsplænen klarer jo sig selv. Derfor har du måske dine forbehold over for de stærke drikkevarer. Selvom du selvfølgelig nyder de fantastiske smagsoplevelser, du kan få med dem. Dette dilemma er der dog heldigvis råd for – der findes nemlig mange lækre alkoholfrie drinks!

Mulighed for at trodse drukkulturen

Som bekendt har de unge danskere oparbejdet en kultur, hvor druk er et centralt element i samværet. Det har givet dansk kultur ry for at være en drukkultur. Det har forgrenet sig ind i vores samvær i alle mulige sammenhænge, og derfor har det gennem tid været meget svært at skulle sige fra, når alkoholen er kommet på bordet.

Udviklingen er dog de seneste år vendt, og det er blevet mere socialt acceptabelt at være på den såkaldte vandvogn, når der skal hygges med vennerne. Og heldigvis er der på det seneste faktisk kommet nogle rigtigt gode og alkoholfrie alternativer til whisky, rom og gin.

Det gør det altså muligt at være helt og aldeles med i selskabet, selvom promillerne rundt om bordet ikke er på himmelflugt. Og det kan du vel at mærke, samtidigt med at du kan være vis om, at du i morgen kan stå ud af sengen frisk og klar til at aftage ungerne igen.

Alternativerne, som er blotlagt for alkohol, er tilmed så gode, at mange beretter om, at der næsten ingen smagsforskel er. Dette har formentlig et kæmpestort potentiale, da mange ofte er i situationer, hvor de oprigtigt ikke har lyst til at deltage i den benhårde drukkultur, men alligevel har stor lyst til at dele smagsoplevelsen ved de delikate cocktails. Der findes et hav af gode opskrifter rundt på nettet, som du med fordel kan se nærmere på.