Regnvejrsdag i november tekst

”Jeg vil male dagen blå”. Sådan starter sangen, som mange af os kender under samme navn. Dog hedder den smukke og berømte vise i virkeligheden Regnvejrsdag i november. Regnvejrsdag i november kendes og synges af de fleste i Danmark, der alle som minimum kan nynne med på melodien. Hvis du også gerne vil kende teksten til den fine vise, kan du finde den her:

Jeg vil male dagen blå,
med en solskinnstripe på,
vælge lyset frem for skyggen,
gi’ meg selv et puf i ryggen,
tro på alting selv på lykken.
Jeg vil male dagen blå.

Jeg vil male dagen gul,
solen som en sommerfugl,
sætter sig på mine hænder,
alle regnvejrsdage ender,
det står maj på min kalender.
Jeg vil male dagen gul.

Jeg vil male dagen rød
med den sidste roses glød,
jeg vil plukke kantareller,
løvetand og brændenælder,
leve i dét nu, der gjælder.
Jeg vil male dagen rød.

Jeg vil male dagen grøn,
dyb og kølig flaskegrøn,
sætte tændte lys i stager,
glemme rynker, dobbelthager,
håpe på mit speijl bedrager.
Jeg vil male dagen grøn.

Jeg vil male dagen hvid,
nu hvor det er ulvetid,
købe franske anemoner
for de sidste tyve kroner,
lytte til Vivaldis toner.
Jeg vil male dagen hvid.

Jeg vil male dagen lys,
strege ud og sætte kryds,
jeg har tusind ting at gøre,
klokken elleve femogfyrre,
blev november hængt til tørre.
Jeg vil male dagen lys.

Sangen er sunget af mange

Regnvejrsdag i november blev for første gang sunget af Pia Raug i 1978, hvor hun udgav sit debutalbum ”Hel lille drøm”. Teksten til sangen er oprindeligt skrevet af Ebba Munk. Siden debutalbummet har mange sangere og amatørsangere skrålet med på teksten, hvilket de mange versioner vidner om. Herunder kan du høre nogle forskellige versioner af den fine vise, Regnvejrsdag i november.

Her er det Pia Raug selv, der synger sangen. Altså er dette den helt klassiske og oprindelige version af Regnvejrsdag i november.

I nedenstående video er det Louise Støjberg og Helge Engelbrecht, der synger Regnvejrsdag i november live.

Herunder ses en version sunget af en af de mange amatørsangere, der har prøvet kræfter med den; Charlotte Frimann.

Den sidste version af Regnvejrsdag, som du kan høre herunder, i november er en klaverversion af sangen uden tekst. Denne video er ideel, hvis du har brug for klavermusik til at akkompagnere sangen.

Regnvejrsdag i november – en alsidig sang

Regnvejrsdag i november er en sang, som rigtig mange af os kender. Derfor synges sangen også rigtig mange forskellige steder. Du kan for eksempel synge Regnvejrsdag i november til et arrangement, hvor der skal bydes velkommen med sang, eller hvor en sang er en del af programmet. Regnvejrsdag har en letgenkendelig melodi, så alle kan være med. Det betyder også, at de få, der ikke kender sangen på forhånd, hurtigt kan lære melodien og synge med. At melodien er nem at huske og synge til, gør også, at rigtig mange bruger melodien, når der skal skrives selskabssange til fester og lignende.

Regnvejrsdag i november er også en sang, der ofte synges til sangundervisning eller i musiktimerne i skolerne. Dette skyldes flere ting. Først og fremmest er Regnvejrsdag i november en klassisk vise, som børn og unge også bør lære. Derudover er sangen let at synge, huske og genkende. Sangen er helt generelt god at synge for og med børn. De kan lære om farver og bruge deres fantasi, mens lyden af den fine vise folder sig ud. Derfor bruges Regnvejrsdag i november også sommetider som en godnatsang eller en godnatvise for de mindste ved sengetid.

Sangen kan altså blive en del af et trygt og roligt putteritual for de mindste, mens de voksne også kan få glæde af den fine og melankolske vise. Regnvejrsdag i november lægger op til spørgsmål og filosofiske tanker hos både store og små – det er en af de ting, som Regnvejrsdag i november så fint indkapsler i både tekst og melodi. Tak til Martin fra Tiva for tippet omkring denne sang.