Styrk dine muskler med mave øvelser

Hvad end du er nybegynder eller erfaren inden for styrketræning, er det vigtigt at være opmærksom på at træne alle dine muskler. Både for mænd og kvinder er det essentielt at opnå muskelsymmetri. Det betyder at du skal styrke alle musklerne i din krop, så der ikke opstår muskelbelastning i enkelte muskelgrupper. Dine mavemuskler er centrum i din krop og stærke mavemuskler kan styrke din holdning og din grundstyrke. Selvom en six-pack kan være svære at opnå, kan du ved hjælp af Mave øvelser, nå tættere på målet om at få en stærk og markeret mave i kombination med en sund og næringsrig kost!

Træning i fitnesscentre

Er du medlem af et fitnesscenter kan du med fordel benytte dig af det store udvalg af maskiner, samt frivægte til at lave dine maveøvelser. Et essentielt stykke udstyr i de fleste fitnesscenter er kabelstativet der egner sig til flere typer øvelser, også mave øvelser. Her kan du selv indstille vægten så den passer til dit nuværende niveau. Kabelstativet kan bruges til at lave siddende mavebøjninger hvor du sidder på knæ og bøjer dig forover med kabel i begge hænder. Hvis du ønsker variation, kan du lave torso-rotation hvor du tvister overkroppen til hver side. Det er vigtigt du husker ikke at starte med for høj vægt, for ikke at overbelaste dine muskler og undgå skader.

Træning derhjemme

Hvis du ikke har adgang til et fitnesscenter, findes der heldigvis mange effektive mave øvelser du nemt kan lave hjemme, med eller uden udstyr! Klassiske øvelser såsom mavebøjninger er særligt effektive til at styrke dine mavemuskler. Hvis du ønsker en øget udfordring, kan du bruge enten en kettlebell eller en håndvægt for at øge vægten. En anden øvelse du nemt kan lave derhjemme, er benløft, hvor du lægger dig fladt på jorden og løfter dine ben i luften. Du vil her kunne mærke det spænde i de nederste mavemuskler. Hvis du ikke har håndvægte, kan du i stedet bruge eksempelvis melposer eller 1,5 liters vandflasker, til at øge udfordringen når du træner.

De bedste Mave øvelser

Men hvilke øvelser skal du vælge, når du sammensætter din træningsrutine? Der findes mange forskellige mave øvelser og variationer at vælge imellem. Men hvis du er nybegynder, er det en god ide at begynde med de klassiske øvelser. Prøv dig frem med mavebøjninger og benløft. Undervejs kan du eksperimentere med øget vægt og øget repetitioner og sæt.