Sådan mindsker du generne ved overgangsalderen

Er du kvinde imellem 45 og 55 år er du i den statistiske aldersfase for overgangsalderen. Det er meget individuelt, hvornår overgangsalderen indtræder for kvinder og det kan også ske, når man er 60 år. Det er også meget individuelt, hvilke gener, som kvinder oplever i denne fase af livet. Der er nogle kvinder, der mærker meget lidt til det, mens andre er mere generet. Så meget, at det mindsker deres livskvalitet og de søger læge og får hormonbehandling med østrogen. Uanset hvad, er der hjælp at hente hos Wellvita.dk og andre udbydere af naturmedicin, der lindrer symptomerne. Vi ser lidt her på, hvordan du kan mindske symptomerne. Læs med her.

Spis varieret sund kost

Det er altid en fordel at spise sundt, men endnu mere, når du er overgangsalderen, for her har kroppen især brug for visse vitaminer og mineraler, der mindsker tab af knoglemasse. Det er især vitamin D og calcium, som du skal have ekstra af, for kvinders muskelmasse falder med op til 6 procent om året efter overgangsalderen. Det er derfor vigtigt at få disse mineraler og vitatminer til din krop, så din muskelmasse holdes stabil og du forebygger knogleskørhed. Derudover er en sund kost med til at gøre din krop mere modstandsdygtig i forhold til svedeture, der er mere udprægede ved overvægt. Få eventuelt råd fra din læge om, hvordan du spiser mest optimalt.

Dyrk motion

Det er vigtigt at være aktiv om dagen, for svedeture om natten kan påvirke nattesøvnen og dermed kan en aktiv livsstil om dagen gøre, at du har nemmere ved at falde til ro om aftenen og sove om natten. En aktiv livsstil er også sund for det sociale liv, hvor du kan gå stavgang med veninderne, dyrke vandring, sejlads, yoga, pilates eller andet, der gør, at du også bare oplever dig selv på normal vis og lige glemmer for en stund, at du er midt i overgangsalderen. Det kan også gøre en forskel for, at du bliver mere rolig, og dette skaber igen en større balance rent psykisk under de ellers normale humørsvingninger, som mange kvinder oplever i denne fase på grund af dyk af østrogen og progesteron.

Tal med din læge ved store gener

Det er altid en god ide at tale med din læge ved store gener. Der kan være mange gode behandlinger, som I kan drøfte og som kan lette symptomerne for dig.