Det gør de forskellige vitaminer ved din hud

Vi er alle sammen klar over, at vores kroppe har brug for både vitaminer og mineraler, for at kunne leve sundt. Det er desuden vigtigt, at vi får den rette mængde af vitaminer, for at vi og vores kroppe kan få gavn af det. 

De fleste af os er allerede klar over, at vitaminer er sunde og gode for kroppen og alt det, der foregår indeni den. Men noget, som det måske ikke er alle der ved, er at de forskellige vitaminer faktisk også har en gavnlig effekt, hvis de bliver smurt på huden. Nedenfor kan du blive klogere på, hvilke vitaminer, der kan være med til at booste din hudpleje. 

Creme med B12 vitamin 

B-vitamin er det første vitamin, der kan være med til at gøre noget godt for din hud. Der findes forskellige typer af B-vitamin, men de to typer, der oftest bliver stødt på i forbindelse med hudpleje er B3- og B12-vitamin. 

Døjer din hud for eksempel med ting som tørhed, kløe og eksem, så kan en B12 creme vise sig at være den helt rigtige hjælp, der kan være med til at lindre og hele huden, så den bliver fin igen. 

B3 i et hudplejeprodukt virker som en antioxidant og kan være med til at dulme rødme og mindske pigmentforandringer, samt uren hud. Både B3 og B12 er altså begge typer af B-vitamin, som virkelig kan gøre noget godt for huden. 

A-vitamin kan bekæmpe akne 

A-vitamin i hudplejeprodukter kan være med til at mindske rynker og gøre huden mere glat. Det er derfor ikke underligt, hvis man hører nogle omtale A-vitaminet som strygejerns-vitaminet, da det lige netop er hvad dette vitamin gør for huden. 

A-vitamin sætter gang i produktionen af nye hudceller og øger samtidig mængden af kollagen i huden, der giver fugt og udglatter. Nogle hudlæger anvender også A-vitamin, hvis de skal behandle akne, og desuden kan vitaminet hjælpe med at hele og åbne tilstoppede porrer. 

En af de mest populære antioxidanter

Finder du hudplejeprodukter med C-vitamin, så kan det være en god idé at overveje, om du skal have et enkelt produkt med hjem eller to. C-vitamin er nemlig et af de mest populære vitaminer til hudpleje. 

Udover at styrke huden og udligne fine linjer og pigmentforandringer, så stimulerer vitaminet dannelsen af kollagen og øger cellefornyelse. Af den grund finder du ofte C-vitamin i produkter indenfor anti-age området, fordi det også mindsker solskader, der oftest viser sig som rynker i huden.

Der findes mange vitaminer endnu, udover de tre ovenstående, som kan have en gavnlig effekt i hudplejen. Derfor handler det altså bare om at undersøge løs på mulighederne, og finde ud af, hvilket vitamin ens næste creme skal indeholde.