Find de sunde alternativer for sjæl og krop

Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde med de hjemmesider, der linkes til.

Det er ikke kun motion, der er godt for kroppen og gør jeres familie sunde. Der er nemlig mange andre alternativer, som du kan gøre i hjemmet for at få en sundere familie med god energi. De fleste tænker, at motion gør godt for sjælen, hvilket selvfølgelig også er rigtigt – men der findes også andre alternativer, der vil give dig mulighed for skabe fornyet energi til dig selv og din familie. Vi vil komme med et par idéer til, hvordan I kan få skabt en hverdag med mere energi.

Frugt og grønt

Frugt og grønt vil give mere energi til voksne som børn, men det kan være uoverskueligt at nå at handle både frugt og grønt til hele familien, når der også er andre ting, der skal passes. Vi vil derfor gerne anbefale, at du abonnerer på forskellige frugtkasser. Det gør det meget nemmere for dig, da du får tilsendt en kasse med frugt, der indeholder standardfrugter og lidt af årstidens frugter, som appelsin til juletid eksempelvis.

Frugtkasser gør dit liv sundere, idet du og dine børn får en masse frugt, men også fordi du ikke længere skal tænke over dét indkøb. Der er altså et punkt fra to-do-listen, der er blevet streget.

Skab et godt arbejdsmiljø i huset

Det kan være, at du selv arbejder meget hjemme, eller at dine børn har flere og flere lektier for. Så kan det være en god idé at skabe rum for arbejde. Typisk kan det være svært at finde ud, hvornår man arbejder, og hvornår man slapper af, hvis begge ting foregår i samme rum. Indret derfor er rum i huset eller et lille hjørne i huset, hvor der er plads til arbejde og koncentration.

Det er ikke alle, der har plads til at tage et helt rum ud af huset til et kontor, hvorfor det også sagtens kan være et lille hjørne. Du kan markere hjørnets funktion ved hjælp af malerier eller andet fra www.malericentralen.dk, der skaber inspiration til koncentration.

Hvis man skal sidde der flere timer, kan det være en godt for din ryg at finde en god kontorstol som for eksempel Herman Miller Aeron, der er en god og stilfuld kontorstol. Det er ikke kun godt for ryggen, men også dit velvære. Når man har ondt i ryggen, kan det blive til endnu en stressfaktor i hverdagen, hvorfor det er en god idé at have en ordenlig stol.

Frisk luft

Frisk luft er en af de bedste råd til sundhed, da hjernen får helt frisk ilt, og du kommer væk fra skærmen, larmen og andre hverdagsstrabadser. Gør dig derfor selv den tjeneste at gå en lille tur på en halv time hver dag og mærk en forskel og forbedring i dit velvære og energiniveau, især hvis du laver en kombination af ovenstående råd. Frisk frugt, gode arbejdsforhold og en dyb indånding vil gøre meget for både krop og sjæl. Det giver fornyet energi, og din krop vil takke dig for det.