Tre tips til indretning af børneværelset

Dette er sponsoreret indhold 

Indretningen af børneværelset er ofte noget, som undervurderes. Værelset er en stor del af tiden rodet til med legetøj. Dog kan en praktisk og hyggelig indretning give anledning til flere hyggelige timer med leg og sjov for både børn og forældre i børneværelset. Herunder kan du finde råd til hvordan du indretter børneværelset, så legen bliver hyggelig, og så den efterfølgende oprydning bliver nem og overskuelig. 

 

Billeder på væggen skaber hygge

Billeder i børneværelset kan give barnet en større lyst til at lege her. Blandt andet kan det være en god ide at sammensætte lærerige plakater med alfabetet, matematiske tabeller eller andre faglige plakater med billeder af fabeldyr og tegneseriefigurer. Du kan også selv vælge at være kreativ, ved at design din egen plakat med din helt personlige tekst hos Dialekt, der står bag de populære plakater, som definerer særlige kendetegn for forskellige erhverv. På den måde kan du lave en plakat til børneværelset, som definerer barnet, lærer barnet om matematik eller noget helt tredje. Når du skal designe plakaten, handler det om at være kreativ. Her er det kun fantasien, som sætter grænser. 

 

Sørg for gode opbevaringsmuligheder til legetøjet

Rigtig ofte bugner gulvet i børneværelset af store bunker af legetøj. Legen kan hurtigt gå fra at handle om legoklodser og fjernstyrede biler, til at involvere puslespilsbrikker eller dukker, der skal have skiftet deres tøj et utal af gange. På den måde kan barnets legetøj hurtigt komme til at være spredt rundt i hele værelset og resultere i en meget uoverskuelig oprydning. Det kan i nogle situationer gøre legen lettere at styre, og samtidig oprydningen langt hurtigere at ordne, hvis legetøjet opbevares i forskellige kasser. Når legen med noget af legetøjet er færdigt, kan det på den måde være lettere at pakke nogle af tingene væk. Samtidig er det lettere at finde netop det legetøj frem, som barnet spørger efter. 

 

Forskellige farver stimulerer dit barn

Når børneværelset skal indrettes, kan det være fristende at holde det hele i samme lyseblå, lyserøde eller beige farve. Det ser sødt ud, at alt i rummet har samme farve eller holdes i de samme nuancer. Samtidig er mange bange for at kaste sig ud i for mange forskellige og for vilde farver, når det kommer til indretning generelt. Ser man på rangler, uroer og bolde til små børn, er der dog rigtig mange af dem, som har alverdens forskellige farver, former og mønstre. Det er der en helt særlig grund til. Det er nemlig rigtig sundt for dit barn at kigge på forskellige farver og nuancer. De forskellige farver har en vigtig rolle i barnets udvikling. Skarpe farver og nuancer samt mønstre og former stimulerer dit barn, hvilket gør farverne rigtig vigtige, særligt i løbet af de første år. Derfor kan det altså være en god ide at købe legetøj, billeder og andet, som har mange forskellige farver.