Sådan indretter du en familievenlig stue

Langt de fleste er så heldige at være velsignet med en familie bestående af forældre og børn. For disse familier er stuen ofte et samlingspunkt, hvor store som små mødes efter en lang dag. Her kan de se fjernsyn, snakke med hinanden eller arbejde på computeren.

Stuen er nemlig et yderst alsidigt rum, som ikke nødvendigvis kun har en specifik funktion. Af denne grund kan det også være lidt udfordrende at skulle indrette en stue, som skal matche alles behov. Ønsker du at læse mere om hvordan du indretter en familievenlig stue, kan du med fordel læse her.

Find den perfekte sofa til hele familien

Et centralt element i alle stuer er sofaen. Sofaen er ofte midtpunktet, og det er her hvor man smider sig efter en lang dag. Af lige netop denne grund er det vigtigt at du finder den helt rigtige sofa.

Når du skal vælge en sofa som skal egne sig til en familie, er det vigtigt at du først og fremmest tænker over størrelsen. Her bør du nemlig sørge for at der som minimum kan være plads til hele familien i sofaen.

Yderligere kan du også med fordel overveje hvilket materiale sofaen er lavet af. Noget materiale er nemlig mere modtageligt overfor slid og pletter. Når I er en familie med børn bør I ofte gå efter en sofa lavet i slidstærkt materiale.

Tænk over hvilket flow du ønsker i stuen

Til sidst er placeringen af møblerne i stuen heller ikke ligegyldig. Særligt hvis du har mindre børn, er det nemlig vigtigt at du sørger for at få skabt noget gulvplads. Her kan dine børn lege, mens I selv kan slappe af og holde øje med dem fra sofaen.

Alt efter hvordan din stue er indrettet kan det derfor ofte være en ide at placere møblerne ude langs væggene, idet dette ofte skaber mest plads.