Tre gode råd til indretning af børneværelset 

Uanset om det er første gang du skal indrette et børneværelse eller det er tredje gang, kan der opstå mange spørgsmål og komplikationer. Hvad er vigtigst? Hvordan gør man det nemmest og billigst? Hvad skal jeg være ekstra opmærksom på? Der er mange spørgsmål, men ofte meget få svar. Ofte bliver børneværelset indrettet efter hoften, og det er først efter et stykke tid, at man indser alle de fejl, man eventuelt har lavet. Det første og måske vigtigste råd, som ikke optræder i nedenstående guide er at lytte til dit barn. Det kan være svært for barnet at artikulere sine ønsker – det varierer selvfølgelig fra barnets alder – men spørg dit barn til råds. Det giver det bedste og gladeste smil på ungens læber. 

Læs mere om de tre gode råd til indretningen af børneværelset nedenfor.

Juniorsengen som det bærende element 

Der er noget med børn og seje senge. Der er ingen der rigtig ved hvad det er, men den rigtige seng, er essentiel for det bedste barneværelse. Med et godt køb af juniorseng vil du kunne transformere værelset og skabe en god base for resten af værelset. 

Når det kommer til sengen og madrassen til værelset er det ikke så vigtigt med komforten. Ikke at sige, at barnet vil kunne ligge ukomfortabelt uden at bemærke det, men det er ikke nær så vigtigt, som når man køber disse ting til voksne. Med juniorsenge er det det æstetiske udtryk og den følelse, som barnet får, når han/hun ser sengen, der er klart det vigtigste. 

Om det er en køjeseng, opløftet seng eller en helt almindelig juniorseng er op til dig – og der er fordele og ulemper ved dem alle – men det vigtigste er det æstetiske udtryk. 

Byg et eventyr op omkring værelset eller hav et tema 

Hvert barn har hver deres hobby, idol eller univers, som de elsker at fordybe sig i. Det er ofte noget, som kommer til at forme deres identitet og vil have med sig længe. NÅr man indretter et barneværelse er det ofte svært at balancere skelnet mellem nutidige og fremtidige interesser. Det gælder derfor om at vælge et tema, som vil vare ved hos barnet i mange år. Det ville være spild at bygge et værelse op omkring Pokémon, hvis barnet året efter langt hellere vil have et Formel 1-tema. Derfor er det en balance mellem at opbygge et tema og holde det neutralt uden det bliver upersonligt. 

Derfor er sengen også en god base at starte med, da det kan være roden til temaet. En formel 1-bilseng eller noget andet kan være med til at pege på temaet uden at det bliver for meget. 

Husk at tænke i opbevaringsplads

Jo ældre børnene bliver, desto mere legetøj får de. Opbevaring er altid et problem, og derfor kan du med fordel tænkte det ind i indretningen af værelset. Hvordan udnytter jeg rummet bedst muligt, så han/hun har plads nok til at lege, men samtidig også har plads til opbevaring.