Gode labels til at holde orden i dit køkken

Et køkken med orden er noget mere inspirerende at lave mad i. Når der er orden i køkkenet skal du ikke bruge tid på at lede efter specifikke madvarer og du kan hurtigt danne dig et overblik over, hvad du allerede har på hylderne og samtidig undgå madspild. Win win! Med labels og nogle gode bøtter eller beholdere er du godt i gang. Men hvilke labels skal du egentligt bruge?

Når du bestiller labels til at holde orden i dit køkken bør du overveje følgende:

  • Vælg en slidstærk kvalitet, der kan holde til at blive tørret af med en fugtig klud og endnu bedre: komme en tur i opvaskemaskinen. Vinylklistermærker fra dk er et rigtigt godt bud.
  • Hvor skal mærket sidde? Har du dine opbevaringsbøtter stående i skuffer? Så skal du vælge et label, der kan sidde oven på bøtten, så skal du ikke stå og løfte bøtterne op for at danne dig et hurtigt overblik.
  • Skal dine børn kunne se hvad der er i beholderne? Så kan du designe dine labels med et billede af indholdet. Skal dit barn hver morgen tage havregrynene eller myslien frem? Så design et label med et billede af morgenmadskålen eller af havregrynene. Du kan sagtens tage et billede og uploade til den hjemmeside, hvor du vil bestille klistermærkerne fra.
  • Skal det være helt enkelt og neutralt? Vil du gerne have nogle labels på beholdere, som står fremme og er synlige uden at klistermærket ”fylder” det hele? Et transparent eller gennemsigtigt klistermærke med sort tekst er nemt at klistre uden på en beholder og fortælle hvad der er inden i beholderen på en virkelig flot måde.

Hvilke labels skal jeg bruge?

Du har garanteret allerede et godt overblik over hvad du altid har i køkkenet og skal bruge labels til. Men her får du lige en lille huskeliste.

  • Hvis du har krydderier stående i en skuffe har du garanteret prøvet at skulle løfte dem alle sammen før du endelig fandt timianen? Et simpelt trick er at lave en lille etiket og sætte på låget. Så behøver du ikke have fat i alle glassene for at finde et enkelt krydderi. Du kan også nemt lave dine egne krydderiglas og sætte dine egne labels på. I stedet for at købe nye glas hver gang, køber du bare krydderier på pose og fylder dine egne glas op. Det ser superfint ud, især hvis du har dine krydderier stående fremme.
  • Tørvarer. Mel, nødder, havregryn, mysli er alt sammen tørvarer, der er rare at have et godt overblik over. Fyld dine tørvarer over i dine egne bøtter. Udenpå eller oven på opbevaringskassen er det nemt at sætte en label, så du hurtigt kan se hvad der indeni.
  • Har du konserves i kasser? Så sæt en label uden på kassen for at sortere konservesdåserne.
  • Labels i køleskabet. Inddel dit køleskab, så bestemte madvarer skal stå på bestemte hylder. Det giver et hurtigt overblik og du kan nemt se, hvad I mangler.