Genskab din bolig

Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde med de hjemmesider, der linkes til.

Vi kan alle gå med tankerne om at forny vores hjem. Det er alt lige fra nye fliser i indkørslen til nye vinduer ud mod haven. Forandring skaber liv. Derfor bør vi huske os selv på at gøre det – at bringe frisk luft til de omgivelser, der omslutter os i de fleste timer af døgnet. Vinteren er ligeledes over vores hoveder. Begynd derfor allerede nu at tænke på, hvordan at du vil genskabe din bolig til foråret. Få inspiration her. Vi skal være aktive til at tage de sidste skridt mod forandring.

Liv til haven

For alle os der bor i huse uden for midtbyen, så er haven en stor del af vores grund. Et stort grønt område, der falmer om vinteren. At genoplive haven om foråret, er derfor vores egen vigtige opgave. Der findes et stort antal muligheder med hensyn til at genskabe husets have i farve og pragt. Produkter som plantegødning, nyt græstæppe eller plantemåtter – sågar grønne tage til dit udehus eller skur. Nykilde.dk har et stort udvalg af de produkter, som vi typisk skal bruge for genrejse haven til sommerens komme. Til os med behov for at skabe biodiversitet og klimavenlige løsninger i haven. At skabe nyt liv i haven efter en lang vinter – med god samvittighed for klimaet.

Spar penge på varmeregningen

Flytter vi fokus indenfor i boligen, er der ligeledes tiltag vi kan gøre for at skabe mere grøn omstilling. Vi er mange med typehuse fra 1960’erne og 1970’erne, der stadig kører på olie- eller gasfyr til at varme boligen op. En omkostningsfuld affære, hvis man sammenligner med markedets tilbud. Det er f.eks. muligt at udskifte sit olie-og gasfyr i bytte for et mere klimavenligt alternativ. At skabe varme gennem en luft til vand varmepumpe, er en populær klimavenlig løsning. På samme tid sparer vi én masse penge i varmeudgifter. Luft til vand varmepumpen kører på elektricitet, hvor den yder ca. fire gange så meget som den forbruger. En solid løsning til at få mere luft i budgettet og mere klimavenlig varme i boligen.

Rene vinduer

Behovet for forandringer i boligen kan også være på den mindre skala for mange os. Haven og varmeanlæg er store og tidskrævende ting. At forkæle sin bolig derimod på de mindre områder, kan ske nemt og hurtigt – helt uden at vi behøver at gøre noget. Vinduespudsning er for mange af os en stor opgave, hvis vi bor et hus med flere etager. En opgave der bliver gjort for sjældent hos mange af os. Heldigvis kan vi skaffe hjælp og service til vinduespolering. Eksperter står klar ude på markedet til at gøre vores vinduer blanke og rene. Vi kan på denne måde spare besværet for selv at skulle kravle op på stigen eller vindueskammen. Lad os tænke på at forkæle os selv gennem at gøre noget for boligen – uden at vi selv skal arbejde. Det er vigtigt.

Forhåbentlig har du fået inspiration og lyst til at skabe forandring og nyt liv i din bolig. Guiden her har givet nogle af markedets gode tilbud til vores bolig – tilbud som vi alle kan benytte til stor glæde og gavn.