Derfor skal du vaske nyt tøj, inden du bruger det

Nyt tøj indeholder ofte kemikalier for at give tøjet forskellige egenskaber. Kemikalier gør bl.a., at tøjet får farve, det bliver bleget, det bliver blødgjort eller at det bliver krølfrit. Kemikalier i tøjet kan dog være skadeligt for din krop. Derfor anbefales det, at man går efter tøj med miljømærker på. Disse miljømærker kan være svanemærket, blomsten, økomærket GOTS eller Tiltro Til Tekstiler. Forældre og især mødre går specielt meget op i, at deres børn ikke bliver udsat for for mange kemikalier. Køb økologisk babytøj her og sørg for at dit barn ikke tager skade, af alle de kemikalier tøjindustrien bruger.

Allergi grundet restkemikalier i tøj

Når du køber et stykke tøj, kan nogle kemikalier stadig side tilbage i tekstilerne. Dette er restkemikalier. Restkemikalier kan være skyld i udviklede allergier og kan være sundhedsskadelige på andre punkter. Derfor skal du som tommelfingerregel altid vaske dit nye tøj, inden du bruger det første gang. Dette gælder ikke kun tøjstykker som en sweater og et par bukser, men også tekstiler som sengelinned og tæpper. Hvis du vil være på den sikrer side, og være helt sikker på at de fleste restkemikalier er blevet vasket væk, kan du vaske tøjet to gange inden brug. Du kan se på et stykke tøj, om det indeholder uønskede restkemikalier. Det ses som overskudsfarve, hvor tøjet smitter af, formaldehyd og som optisk hvidt.

Restkemikaliers andre skadelige egenskaber

Det er som nævnt tidligere, ikke kun allergi restkemikalier kan frembringe. Der kan også være skyld i en hel del andre symptomer, på at du er blevet udsat for for mange kemikalier. Din krop kan reagere med udslæt og hudirritation. De kemikalier, som bliver brugt i tøj, er i nogle tilfælde og belastende overfor miljøet, og i nogle tilfælde kan de endda være hormonforstyrrende. Derfor er det ekstremt vigtigt at vaske sit tøj inden brug.