3 fordele ved at bruge selvbruner

Drømmer du også om en smuk solkysset hud, så det ligner du har været en tur i sydens sol? Det er svært at vedligeholde sommerens glød i Danmark, for det er sparsomt, hvor meget sol, der er i løbet af året. Det er heller ikke alle, der har mulighed for at rejse til varmere lande for at vedligeholde sin glød eller sole sig om sommeren, specielt ikke hvis man er en travl forælder, der har meget at se til med arbejde og børnepasning. Derfor er selvbruner et perfekt produkt, fordi du på en let og overskuelig kan få en smuk, jævn glød, uden at opholde dig i solen. 

Undgå skadelige UV-stråler

Normalt danner vores hud den brune farve, når den møder solen og danner pigmentet melanin. Melanin beskytter os mod solens ultraviolette stråler, som er farlige i for store mængder. Sol er sundt i små doser, og nødvendigt for at vi danner d-vitamin, men for meget sol kan give modermærkekræft og hudkræft, fordi det ødelægger cellernes arvemateriale. Den flotte, sommerbrune farve kan altså have en høj pris, hvis man er blevet udsat for solen i for høje mængder. Det er her selvbruner er et fantastisk produkt, for du undgår nemlig solens skadelige stråler, men kan alligevel opnå en flot sommerbrun hud. 

Brun på ingen tid

Der findes mange slags selvbrunere: lotion, mousse og sprays. Hvis du er den utålmodige type skal du vælge en tanning-sprays, f.eks. Self Tan Spray fra Marc Inbane, fordi du bliver brun med sammen. Sprayen ligger et helt tyndt lag, som huden absorberer hurtigt. Med mousser og lotions kan der gå nogle timer før farven vinder frem. Du skal dog huske, at selvbruner ikke beskytter på samme måde som hudens eget pigment. Brug derfor altid solcreme, sammen med din selvbruner. Men hvorfor ikke få en gylden farve, mens du bliver solbeskyttet? Vælg for eksempel Australian Golds SPF 50 ansigtscreme med selvbruner, C-vitamin og antioxidanter, der giver din hud glød og en anti-age effekt. 

Sommerglød hele året

Men er det ikke besværligt at bruge selvbruner, tænker du? Du har måske set dine veninders mislykkede forsøg, der er endt med mørke plamager og en orange kulør. Men hvis du blot gør det på den rette måde og husker at eksfoliere og fugte din hud, så undgår du tørre pletter, der suger mere selvbruner end andre steder. Med selvbruner undgår du også irriterende tan lines fra tøj eller badetøj, for med selvbruner kan du styre, at hele kroppen og ansigtet bliver smurt ind i et jævnt lag, i modsætning til når du soler dig og ikke kan styre at solen rammer hele kroppen alle steder.