Altanen som hjemmets grønne oase

altan

En altan kan føles som en lille oase, når solen skinner og behovet for at komme udenfor melder sig. Og særligt med børn i husholdningen kan det være rart at kunne suge nogle D-vitaminer uden at skulle pakke tasken for at tage på legepladsen. Men en altan i sig selv er ikke ensbetydende med, at du får det ud af den, som den har at tilbyde for dig og din familie. Her får du en række gode råd til, hvordan jeres altan kan blive familiens nye yndlingssted.

Kortlæg jeres behov og ønsker

Selvom der kun er tale om få kvadratmeter, er det en god idé at lave en plantegning over altanen. Det hjælper jer til at få et overblik over de muligheder, altanen har at tilbyde. Når plantegningen er på plads, skal I spørge jer selv, hvilke behov I har. Hvad skal jeres altan kunne? Skal det primært være et sted, hvor I kan sidde og spise sammen? I så fald er det oplagt at prioritere gode siddemøbler med plads til at svinge kniv og gaffel.

Måske foretrækker I et mere loungeagtigt område, hvor I kan hygge jer med puder og tæpper? Hvis I gerne vil kunne lave mad på altanen, kan I gøre plads til en grill eller lave jeres eget udekøkken. Stil jer selv disse spørgsmål, så I er sikre på at få en altan, der opfylder jeres behov.

Inden for de seneste år er Urban Gardening blevet et udbredt fænomen i Danmark. En altan er et oplagt sted at omdanne til en Urban Garden. Hvis I savner et grønt udeareal, er der rig mulighed for at skabe jeres egen grønne oase lige uden for altandøren.

Det er også et oplagt projekt at lave med børnene. I kan lave en køkkenhave på altanen, hvor I kan dyrke jeres egne grøntsager. Forestil dig, hvor lækkert det ville være at høste sine egne rabarber eller tomater direkte fra altanen. Og børnene ville elske at have deres egne krukker eller baljer, hvor de selv kunne dyrke grøntsager eller bær.

Skab liv med møbler og planter

Når plantegning og behovsopfyldelse er på plads, kan I begynde at lede efter møbler. Hvis I er kreative og fingerfærdige, kan I bygge møbler, som passer perfekt til jeres altan. I kan også tage på en familieudflugt til forskellige loppemarkeder og finde gamle møbler, som I sammen kan male og give nyt liv. Hvis altanen skal have et grønt islæt, er det en god idé at tage på tur til et plantecenter og vise dem jeres plantegning af altanen. Planter har forskellige vækstbetingelser, og på et plantecenter kan de hjælpe jer med at finde lige præcis de planter, der vil trives bedst på jeres altan.

Hvis jeres altan ikke er overdækket, er det en god idé at anskaffe sig en markise eller et solsejl, der kan skærme for solen uden at tage for meget plads.

En fin altandør er også et vigtigt aspekt ved din altan. Om I skal have en helt ny altan eller gerne vil modernisere jeres gamle, er en altandør af stor betydning for både altanen, bygningen og jeres lejlighed. Her kan I se et udvalg af passende altandøre.