5 brugbare gadgets der også kan pynte i haven

Vi lever i en tid, hvor børn bliver mindre og mindre aktive. Det skyldes i høj grad, at de bruger meget af deres tid på at sidde på tablets og iPhone. Der er mange spil, som vurderes som værende synderen – heriblandt de populære spil Angry Birds, Love you to bits, Journeys of invention med mange flere. Hvad kan man som forælder gøre for at reducere børnenes skærmforbrug og få dem til at komme ud i sollyset og bevæge sig? Vi kommer her med vores bud.

Køb de rigtige ting til haven og gør børnene mere aktive

Der er mange ting, som man kan købe, hvis man gerne vil have, at ens børn bliver mere aktive. Der er et væld af muligheder, som vi her vil ridse op. Det er et spørgsmål om at sikre, at børnene får den fornødne glæde i det, de gør. Så her er 5 gadgets til haven, som kan få børnene ud og lege:

#1 Havespil

Det er dejligt at være ude i haven som barn, hvis man har mulighed for at gøre brug af havespil. Det kan være alt fra stigegolf til kongespil og fra frisbee til petanque. Det gode er, at de voksne også nemt kan være med og have det sjovt. For børn er det ofte en stor ting, når deres forældre vil lege med dem. Der er ikke rigtigt nogle minusser ved at købe havespil, udover at man ikke kan bruge det, hvis det sner eller hagler eller andre former for dårligt vejr.

#2 Vandlegetøj

Der er også mange muligheder her. Det kan være badebassiner, badedyr, vandpistoler og vandlegetøj. Det gør det sjovt for børnene at lege, men ulempen som forælder kan selvfølgelig være, at der hurtigt kan blive vådt ret mange steder.

#3 Fodboldmål til haven

Det er ren leg for forældre og børn, medmindre en (eller begge) af forældrene ikke synes om at spille fodbold. Der er mange børn, der elsker at spille fodbold. Og hvis de kan få lov til at prøve at score på mor eller far, så er dagen stort set allerede dér reddet. Win-win for både forældre og børn. En lille ulempe kan være, hvis bolden ryger over hegnet og ind til naboen.

#4 Havetrampoliner

Det er altid noget, som børn synes er sjovt. Det her med at hoppe højt er noget, det vækker dyb begejstring og fascination hos mange børn. Børnene får bevæget og hygget sig. Det er en aktivitet, de kan dyrke med venner og familie, som mange børn hurtigt bliver meget glade for. Svagheden ved trampoliner er, at der i yderst sjældne tilfælde kan opstå skader, hvis børnene ikke hopper med den rette mængde koncentration.

#5 Legetårne

For børn er det rart at have noget, de kan lege i, og legetårne er et oplagt valg. Det er for mange børns vedkommende bedre at have et legetårn end for eksempel et gyngestativ, fordi mulighederne er flere i et gyngestativ. Ulempen kan for nogle være, at et legetårn fylder lidt for meget. Er man rummelig og føler, der er nok plads i haven, er det imidlertid intet problem.