3 tips til indretning af børneværelset

Dette er sponsoreret indhold

Når man får børn, finder man hurtigt ud af hvor meget plads de optager. Selvom de har deres eget værelse, formår de stadig at have ting i alle mulige andre rum også. Uanset om børnene værelser er små eller store, findes der måder at optimere indretningen så den både er praktisk og hyggelig. Find for eksempel inspiration til udsmykning af væggene med plakater fra Minida.dk

 

Brug rummets fire vægge

En oplagt måde at indrette barnets værelse, er at hænge nogle plakater på væggene. Det kunne for eksempel være en plakat med dit barns stjernetegn eller måske plakater med søde dyremotiver. Plakater fra Minida.dk kan være med til at give rummet farve og liv, som er spændende for dit barn at kigge på. Når barnet bliver ældre, kan plakaterne nemt skiftes ud med nogle andre plakater, der passer bedre til barnets alder. Det kunne for eksempel være fodboldplakater, filmplakater eller plakater med sjove illustrationer. Med plakater på væggene kan man nemt skifte rummets udtryk ved blot at udskifte rammernes indhold. På den måde slipper man også for at ændre for meget på rummets indretning, når barnet bliver ældre. Børn skifter nemlig interesser med jævne mellemrum, og som forældre vil man gerne imødekomme disse interesser. Det bliver ikke nemmere end at udskifte en plakat. 

 

Optimér rummets opbevaring

Mange ender med at fylde børneværelset med kommoder, skabe og lignende, som alle tager rigtig meget gulvplads. Frigør lidt at pladsen ved for eksempel at bruge pladsen under barnets seng, og måske endda jeres egen, hvis der er plads. Med smarte rollers under sengen, sparer man massere af gulvplads. Derudover kan det også være en god idé at flytte noget af opbevaringen op i øjenhøjde. Både i de voksnes og børnenes øjenhøjde. Sæt nogle hylder op eller små skabe, der hænger på væggen, som bøger og kasser kan stå på. Ved at flytte opbevaringen væk fra gulvet, skaber du en helt anden dynamik i rummet. At samle legetøjet i kasser, kan også være med til at rummet ryddet. 

 

Lav et lille legeareal

Når barnet bliver lidt ældre, og I ikke nødvendigvis behøver holde øje med det hele tiden, kan det være rart med et lille legeareal på værelset. På den måde får I begrænset mængden af legetøj i alle andre rum. Selvfølgelig er det hyggeligt, når barnet leger ved siden af jer i stuen, men andre gange er det også rart at legetøjet ikke flyder i hele hjemmet.