Skal du leje en bil? Her er fem ting, du skal være opmærksom på!

Skal du leje en bil? Her er fem ting, du skal være opmærksom på!

Alle kan have brug for at leje en bil fra tid til anden. Det kan være, at du skal en smuttur til Tyskland med veninderne, flytte lejlighed eller bare en tur rundt i Danmark?

Uanset, så er der nogle bestemte punkter, du gør dig klogt i at være opmærksom på. Læs om dem her!

Tjek at forsikringspapirerne er i orden

Det varierer fra udlejningssted til udlejningssted, hvor god en forsikring der følger med biludlejningen. Du kan ikke regne med, at der er en universel regel for, at forsikringen altid er omfattende og dækker alt. Det er faktisk netop ofte på punkter som forsikring, at et lusket udlejningssted vil forsøge at snyde dig. Så husk at tjekke selvrisiko og erstatningskrav, og husk at finde et andet sted, hvis de ikke kan give dig ordentlige svar på dine spørgsmål.

Lejekontrakten

Det er et helt generelt råd, at man altid skal læse lejekontrakten grundigt igennem, før man skriver under på den. Er du i tvivl om, hvad du skal kigge efter, kan du altid tage en med, der har sat sig mere ind i tingene.

Selve selskabet

Det er essentielt, at du vælger et udlejningssted, du er helt tryg ved, og som har base i Danmark. Der kommer flest klager fra de små, lokale udlejningsvirksomheder.

Derudover kan det altid være en god idé at tjekke selskabet for online anmeldelser. Det er ikke altid de, der er dyrest, der er bedst. Der er billig biludlejning til alle.

Tjek selve bilen

Det er altid en god idé at tjekke selve bilen. Det er trods alt den, du skal transportere dig i. Det er vigtigt, at alle sikkerhedsforhold er i orden. Er der nogle mærker på bilen i forvejen, kan det være en god idé at dokumentere det ved at tage et billede – så er du sikker på at have dit på det rene!

Her kan det også være en god idé at have én med, der har forstand på biler!

Lejepapir

Når du gennemlæst og accepteret alt det, lejepapiret indeholder, så husk desuden altid at have det med dig, når du anvender bilen.