Sådan finder du det rette værksted til din bil

Udgifter til service og vedligeholdelse er en uundgåelig del af enhver bilejers hverdag, hvis man gerne vil være sikker på at bilen er driftssikker og kan starte og køre hver dag. Hvis du står og skal haven bilen til service – eller har brug for at få repareret bilen – står du sikkert og mangler et godt værksted, som kan tage sig godt af din bil. Vi har her samlet et par tips til dig, hvordan du kan finde det rette værksted til din bil – og ikke mindst, hvad du skal være opmærksom på, når du vælger et værksted.

Autoriseret eller uautoriseret værksted?

Et autoriseret værksted er specialiseret inden for nogle enkelte bilmærker, og det betyder, at de har rigtig meget viden om og erfaring med disse bilmærker. Når du vælger et autoriseret værksted, kan du derfor være sikker på, at de kender din bilmodel og kan lave en hurtig fejlsøgning og reparation. De benytter desuden specialværktøj og testudstyr, så du er sikker på at bibeholde din garanti, hvis du har en ny bil. Mekanikerne er med andre ord uddannet i netop din bil, og du kan derfor altid være sikker på at din bil er i trygge hænder her.

Et uautoriseret værksted er ikke specialiseret inden for specifikke mærker, men er i stedet en slags allround værksted, der servicerer de fleste bilmærker. Når et værksted ikke er autoriseret, kan du generelt forvente en lavere timeløn og billigere reservedele. Du kan også forvente en bredere erfaring på tværs af bilmærker, og du kan derfor sagtens bruge dem til forskellige rutineopgaver som f.eks. skift af dæk.

Hvis du kører i en ny bil og gerne vil være sikker på at bibeholde garantien, skal du altid vælge et autoriseret værksted, da de bruger originale reservedele og udfører reparationer efter producentens anvisninger. Det vil sige, at hvis du kører i en splinterny Mazda, bør du tage hen til et autoriseret Mazda værksted.

Læs anmeldelser

Det er med værksteder som det er med alle mulige andre serviceydelser – der er nogle brodne kar imellem. Det er derfor en god idé at tage ved lære af andres erfaringer, når du skal vælge et værksted til din bil. Det er f.eks. godt at vide, om værkstedet er ærligt og indrømmer sine fejl – og det kan du finde ud af ved at tjekke anmeldelser på bl.a. Trustpilot eller lignende steder. De giver dig generelt et godt indtryk af, hvilke værksteder, der er værd at samle på.