Sådan vælger du den rigtige tandlæge

Hvis der er ét sted, hvor du aldrig skal gå på kompromis, så er det når det kommer til din sundhed. Her gælder det alle typer af sundhed også dine tænders og mundens, det er nemlig her, at mange sygdomme begynder. Derfor bør du komme regelmæssigt til tandeftersyn, så du sikrer dig, at det hele er, som det skal være.

Men hvordan vælger man egentlig den rigtige tandlæge? Der findes mange landet over, og de virker meget ens. I denne artikel kan du få hjælp til at vælge den rigtige tandlæge for dig. 

En lokal tandlæge

Jo længere væk din tandlæge ligger, desto større sandsynlighed er der for, at du ikke vil få bestilt en tid regelmæssigt. Derfor bør du vælge en tandlæge, som ligger nogenlunde lokalt, og hvor du ikke behøver at bruge mere end 20 minutter på transport. Bor du for eksempel i Storkøbenhavn, så kan du vælge en tandlæge ved Bagsværd.

Hvis du vælger en lokal tandlæge, så kan du også vælge at have den samme tandlæge for hele familien. 

Har du skræk for tandlæger?

Det er helt okay, hvis du er en smule bange, når du skal til tandlægen. Måske skal du overveje, om det vil være en fordel at vælge en tandlæge, som har erfaring med patienter, der lider af tandlægeskræk. Det kan gøre oplevelsen noget mere behagelig for dig, mens det samtidig sikrer, at du tør komme forbi tandlægen oftere.

Det kan derudover hjælpe, hvis du vælger en tandlæge, som du måske kender, og som du føler dig tryg ved. Husk altid at fortælle din tandlæge det, hvis du er lidt nervøs for situationen.

Skal du have specialbehandlinger?

Nogle tandlæger er specielt dygtig til nogle behandlinger end andre. Hvis du for eksempel regner med at skulle have bøjle på eller have en bro, så kan du overveje at vælge en tandlæge, som specialiserer sig i netop dette.

Din tandlæge kan dog altid henvise dig til en specialist, hvis du skal have lavet noget udover det sædvanlige. 

Tjek prisen

Prisen på en tur til tandlægen kan variere meget alt efter din geografiske placering og efterspørgslen i dit område. Det kan derfor være en god idé, hvis du undersøger markedet en smule og kigger på priserne for de forskellige tandlæger, før du beslutter dig.

Du skal dog huske, at prisen ikke bør være den eneste faktor, når du vælger tandlæge. Det er langt vigtigere, at du finder en tandlæge, som du føler dig tryg ved, og som kan udføre de behandlinger, som du har brug for.