Næseoperation – Nødvendigt eller rent kosmetisk

Hvis der er skævhed, eller noget er sammensunket i din næse, kan det have afgørende betydning for din vejrtrækning. Dårlig vejrtrækning, er ubehageligt og ikke noget du bør leve med. I de fleste tilfælde handler det om en simpel operation, som sjældent giver synlige men.

Har du en grim næse, medfødt eller efter skade, kan det forringe din livskvalitet. Selv om den muligvis ikke har nogen betydning for din vejrtrækning, kan den sagtens have stor betydning for dit selvværd og dermed dit velbefindende. Derfor er en kosmetisk operation ofte en god løsning. Kosmetiske næseoperationer er som regel også, helt uden synlige men.

Skæv næseskillevæg er ofte en nødvendig operation

Skæv næseskillevæg kan både være en medfødt gene, eller den kan opstå efter en skade. I nogen tilfælde er det ikke en specielt synlig gene. Derfor er det ikke ofte at der opereres kosmetisk. Skæv næseskillevæg kan have indflydelse på din vejrtrækning. Derfor er det som oftest en nødvendig operation.

Selv om selve operationen ikke regnes for en særlig stor operation, skal du i fuld narkose. Det betyder både faste forinden og tid til opvågning, efterfølgende. Til gengæld er helingen meget hurtigt overstået. Efter en uge bliver du indkaldt til kontrol. Hvid der er indsat støtteplader tages disse ud. din næse er som ny og du vil opleve en meget lettere vejrtrækning.

Grimme næser kan godt forbedres

Eksemplet ovenfor handler om en absolut nødvendig operation. Måske synes du ikke at en grim næse, er en operation værd, bare fordi den er grim. Det du bør overveje er, hvilke fordele en pænere næse vil kunne give dig. Du kan spørge dig selv om hvad en pæn næse ville betyde, hver eneste morgen, når du ser dig selv i spejlet.

Kosmetiske operationer bør ikke være tabu

De meget store silikone bryster og de alt for stor botox læber har givet kosmetiske operationer et dårligt rygte. Kosmetiske operationer er meget andet end deres dårlige rygte. De fleste kosmetiske operationer, er slet ikke voldsomme ændringer af folks udsende, men små korrektioner som ikke kan ses med det blotte øje. Det kan handle om en grim næse, der skal rettes op, stritører der skal syes ind, grimme ar der skal fjernes og alt muligt andet, som bare er små justeringer.

Selv om det handler om ganske små, og næsten usynlige justeringer, har de meget stor betydning for patienten.