Hjælp din teenager med hudproblemer

Bumser og hudorme er helt naturligt og et sikkert tegn på, at teenageårene er på vej. Ikke desto mindre kan det godt være rigtig hårdt for din teenager at bakse med uren hud, og der kan godt være brug for nogle råd. Her er det vigtigt, at du træder til som forælder.

Hvad er akne?

Akne karakteriseres kort og godt ved et voldsomt udbrud af bumser. Man ved ikke helt, hvorfor nogle mennesker plages af det helt op i voksenlivet, mens andre knap nok får en enkelt bums. En del af det handler muligvis om hormoner, men kost og motion kan også spille ind.

Start en samtale

Det er en rigtig god idé at tage en snak med din teenager om, at bumser er helt normale. Man bør ikke skamme sig over det, for det sker for næsten alle i større eller mindre grad. Forklar også, at du altid står til rådighed, hvis din teenager har brug for lidt hjælp og et råd eller to.

Hvordan behandles akne?

Det er ikke altid ligetil at behandle akne, og der er ikke nødvendigvis en behandling, der virker på alle teenagere. Ikke desto mindre er det altid en god idé at tage fat i lægen, da akne faktisk er en diagnose, der skal stilles. Her kan du sandsynligvis få et godt råd med på vejen.

Medicin mod akne

Det kan godt være nødvendigt at tage medicin imod akne, og der er heldigvis meget forskelligt at vælge imellem Men det går det ikke bare at tage ned i det nærmeste apotek og finde nogle piller – de skal ordineres af en læge. Hjælp hellere din teenager med at bestille en lægetid.

Hudpleje mod akne

Der er imidlertid også mange mennesker, der har succes med at behandle akne med hudpleje som supplement til medicinen. Det kan du få nogle tips om her:

  • Hudpleje kan være med til at mindske, at huden tørrer ud, som ellers kan være en rigtig stor gene ved akne.

  • Visse cremer kan også mindske rødmen i huden, hvilket også kan være en stor fordel, hvis man plages af akne.

  • Tag gerne fat i en ekspert i hudpleje, så din teenager kan få den absolut bedste hjælp på vejen. Her kan du overveje danishskincare.dk, hvor du kan finde masser af produkter og forskellige tips og tricks.

Kost og motion

Der er ikke entydige beviser, der peger på, at usund mad og får lidt motion giver flere bumser. Men det kan ikke desto mindre give din teenager en masse livskvalitet at holde sig godt i gang. Sundhed er vigtigt, og det kan du også hjælpe med og støtte op om som forælder.

Husk alt det gode

Selvom det bestemt ikke er sjovt at være plaget af akne, er det vigtigt, at man ikke lader sig begrænse i hverdagen. Opmuntr din teenager til at være en del af alle de ting, man normalt gør som ung. Akne behøver ikke være en stopklods på trods af alt ubehaget.