Gør din have klar til sommeren

Mange af os ville ønske, at vi kunne drømme os væk til varmere temperaturer, mindre regn og længere dage, når vinteren rammer. Derfor kan du allerede nu begynde at planlægge, hvad du skal lave i haven for at gøre den sommerklar, så du er forberedt og bare kan nyde sommeren, når den kommer. I denne artikel kan du finde fire forslag til, hvordan din have bliver klar til varmen. 

Skab aktivitet i haven med en havepool

Når temperaturen stiger, så kan man få brug for at få kølet kroppen ned. Hvis I ikke bor lige ved siden af en strand, så kan I i stedet investere i en pool til haven. En havepool kan være med til at skabe aktivitet og liv i haven om sommeren med legende børn. Om aftenen, så kan I opvarme poolen og lave lidt hyggeligt spa for de voksne. 

Der findes havepools i alle tænkelige størrelser og former, så vælg den, der passer bedst til familiens behov.

Plant en spiselig have

Når sommeren endelig kommer, så er det spild at sidde indenfor, mens solen skinner. Hvis du er klar på at komme ud, og ikke er bange for at få beskidte fingre, så kan du gå i gang med at plante en spiselig have med frugter. salater og andre afgrøder. 

Det kræver ikke mere end en tur på planteskolen, og måske lidt værktøj. Alle planter har deres eget niveau af vedligeholdelse, så du kan vælge noget, der passer til dig.

Lav plads til træning

Det kan være svært at komme afsted til fitnesscentret, når solen endelig bryder frem. Derfor bør du i stedet træne udenfor. Det kan du heldigvis nemt gøre derhjemme, hvis du får lavet nogle få tilføjelser til haven. Det kan være et stativ, hvor du kan lave armhævninger, et par dæk og måske nogle håndvægte. Det vigtigste er bare, at du kommer ud og rører dig sammen med familien.

Lav et samlepunkt for familien

En have er allermest hyggelig, når vi bruger den sammen med dem vi holder af. Derfor bør du tænke på at skabe hyggelige rum, hvor I kan samles efter en lang dag eller i weekenderne. Det kan for eksempel være et bålsted, hvor der er plads til hele familien rundt om bålet. Det kan også være hængekøjer, hvor I alle kan sidde overfor hinanden, mens I gynger. Det vigtige er ikke, hvad I laver, men mere om I gør det sammen med hinanden.