Gode råd til fastelavnsudklædningen

kostume

Det kan være både stressende og dyrt at finde det perfekte fastelavnstøj til dine børn, men sådan behøver det ikke at være. I denne artikel guider vi dig igennem processen med at få styr på ungernes mundering, så du selv kan koncentrere dig om en kop te eller kaffe og en lækker fastelavnsbolle, mens børnene er ude og rasle i nabolaget.

Lav selv et flot kostume

Hvad for et kostume dine børn skal have på til fastelavn, kommer selvfølgelig meget an på, hvor gamle de er. Når de er for små til at have en holdning til, hvad de skal have på, er der ingen grund til at gøre noget videre ud af det. Skal de absolut klædes ud, er det mest for de større søskendes skyld, så måske kan de give dig nogle gode forslag. Ellers kan du sagtens vælge nogle nemme kostumer, såsom en ballerina i strutskørt, Ole Lukøje i stribet pyjamas, eller klassikeren: et spøgelse.

Har du større børn, har de med garanti mange meninger om, hvad de gerne vil have på til fastelavn. Ofte er det nogle dyre ønsker, men i de fleste tilfælde kan du sagtens lave et imponerende kostume uden at bruge mange penge. Find symaskinen frem fra gemmerne, eller brug børnenes eget tøj til at sætte et sjovt kostume sammen.

Du kan for eksempel også lave et sjovt robotkostume ved at skære huller i og male på nogle papkasser, som din datter eller søn så stikker arme, ben og krop igennem, og bliver til en sej transformer. Hvis du har mod på at kaste dig ud i nogle gør-det-selv projekter, når det kommer til børnenes udklædning til fastelavn, kan du finde masser af inspiration på nettet, hvor kreative forældre gerne deler ud af deres påfund.

Kig i udklædningskassen

Nogle gange kan du være heldig at finde et eller andet skørt i en genbrugsbutik, som kan bruges til udklædning. Du har garanteret prøvet at aflevere dit barn i enten skole eller børnehave, hvor hende eller ham var iført en superheltedragt, en prinsessekjole, eller noget andet, der ikke er typisk at have på en helt almindelig hverdag.

Til fastelavn har du mulighed for endelig at lade dem vælge lige det, de allerhelst vil have på fra udklædningskassen. Det er der flere fordele ved: Dit barn bliver både stolt og glad, når det helt selv må vælge, hvad det skal have på, og så slipper du for at købe endnu et kostume til samlingen.

Vil du gerne forkæle din datter eller søn med en ny udklædning, kan du finde den på festli.dk. Her er der alle slags udklædninger, både til drenge og piger, mænd og kvinder, og du kan med garanti finde noget i en prisklasse, der passer til dit budget. At købe et kostume på nettet er en god løsning, både fordi det store udvalg kan hjælpe dig til at finde et sjovt og anderledes kostume, og fordi du ikke selv skal i gang med nål og tråd. Det bliver ikke nemmere.