Find det rigtige flyttefirma

Der findes rigtige mange flyttefirmaer i Danmark. Det kan dog være svært at vælge, da ikke alle er gennemsigtige med priser og forsikringer. Generelt skal du være opmærksom på om flytningen af dine ejendele er forsikret på den bedst mulige måde. Dertil skal du sikre dig en fast pris eller som minimum et estimat af opgavens omfang og pris. Der er flyttefirmaer som har specialiseret sig i flytning af særlige genstande, ”special effects”, herunder klaver, designmøbler, pengebokse, kunst og andre værdigenstande. Priserne kan derfor være en del højere.

Gode tips

Du kan bestille flytning med ”full-service”, hvor flyttefirmaet kommer og pakker din flyttekasser, kører dem af sted til dit nye hjem eller til opmagasinering. Det giver sig selv at prisen er højere end, hvis du selv pakker ned. En fordel ved selv at stå for pakningen er, at du ved, hvor dine ejendele er ved oppakningen. Dog oplever vi mange flyttefirmaer, som agerer yderst professionelle og er effektive, hvis du ikke selv magter at pakke sammen. Hvis du bor i Hammel eller omegn, kan du kontakte Viborg varetransport, til at hjælpe dig med flytningen.

Pak kasserne godt

Når du benytter dig af et flyttefirma, kan du oftest købe eller leje flyttekasser af firmaet, som så leverer disse inden flytning. Alternativt – og nok en billigere løsning – er selv at køre i Ikea og indkøber kasser. Når du pakker dine ejendele ned i kasser skal du sørge for at fordele vægten og undgå at gøre dem for tunge. Det er desuden bedst hvis alle kasser vejer ca. lige meget. Dette gør at vægten bliver fordelt ud og alle kasser kan stables oven på hindanden. Det sparer også flyttefirmaet (og hermed din pris), da de ikke skal tage højde for hvilke kasser der skal være nederst og øverst når de pakker flyttebilen.