Får din hest nok vitaminer og mineraler?

Næsten halvdelen af den danske befolkning spiser kosttilskud hver dag, selvom de fleste får en tilfredsstillende mængde af vitaminer og mineraler gennem hverdagskosten. Der er dog også nogle, som ikke får tilstrækkelige mængder af vitaminer og mineraler gennem den almindelige kost.

Det kan være svært at afgøre, hvornår kosten og almindelige fødevarer er nok, og hvornår man har brug for ekstra kosttilskud. Derfor vælger mange at supplere den daglige kost med vitaminpiller, så man er på den sikre side.

Ovenstående er dog ikke kun gældende for mennesker, men bør i høj grad også gælde heste. Hvis du vil være sikker på, at din hest får dækket sit behov for vitaminer og mineraler, bør du tilføre dette separat. Det er nemlig ikke i ret mange tilfælde, at hesten foder er nok, når din hests mineralbehov skal dækkes. Mange hesteejere tror også, at hestene får nok vitaminer gennem hø og wrap, men indholdet af vitaminer heri vil være faldene i løbet af efteråret.

Sådan giver du din hest nok vitaminer og mineraler

Der findes ikke nogen konkret løsning på, hvordan du kan opfylde din hests behov. Hvad man derimod kan sige er, at det i høj grad handler om, hvad der passer bedst til netop din hest og dens behov. De fleste hesteejere vælger dog én af følgende løsninger:

  • Du kan supplere hestens grovfoder med en blanding af forskellige tilskud, som både indeholder protein, vitaminer og mineraler

  • Du kan supplere hestens grovfoder med en blanding af vitaminer og mineraler

  • Du kan vælge at fodre din hest med en fuldfoderblanding

Hvis du er i tvivl om, hvor meget tilskud din hest har brug for, kan den få foretaget en blodprøve, som vil give dig svar. Du kan finde flere forskellige heste vitaminer og mineraler i hestebutikker eller på nettet.