5 råd til hvordan du kan hjælpe dine børn med lektierne

Der er mange forældre, der synes, at det kan være en smule vanskeligt at hjælpe deres børn i skolen. Ofte er det fordi, at de tror, at de faktisk slet ikke kan hjælpe deres børn, men det er en misforståelse. Uanset hvordan din skolegang og baggrund er og har været, kan du altid hjælpe dine børn med skolearbejdet – og det kan faktisk også gøres ret nemt! Hvis du engang imellem oplever, at det er svært at yde lektiehjælp til ungerne eller at få dem til at læse og lave lektier, så læs med her og få 5 råd til, hvordan du kan hjælpe dine børn med lektierne!

Gode råd til danskfaget

  1. Vær nysgerrig sammen med dine børn! Snak om alt det, som I ser og går forbi, når I er ude at gå. I kan med fordel også snakke om de emner, som børnene skal have i skolen og undersøge ugeplanen sammen. På den måde viser du positiv interesse over for skolearbejdet og forbereder børnene på deres undervisning, hvilket øger deres lyst til at lære.
  2. Læs, læs, læs! Sørg for at få læsning ind i hverdagen på en lige så naturlig måde som det at børste tænder eller at gå i bad. Der er nemlig ikke tid nok i skolen til at træne at læse, hvilket er super ærgerligt, da læsning er vigtigt i alle fag.
  3. Når dine børn har læst i 20 minutter, skal I tale om, hvad de har læst. Det er super god træning, da børn lærer meget af at forklare.

Gode råd til matematikfaget

  1. Der er meget matematik i spil, så spil en masse kortspil og brætspil med dine børn! Hvis et af dine dine børn eksempelvis ikke kan finde ud af at regne med brøker, så sæt jer ned og undersøg, hvad brøker er. Det er nemlig meget vigtigere at forstå, hvad det er end at kunne anvende en regnemetode og få et rigtigt resultat.
  2. Hvis et af dine børn har vanskeligheder i matematikfaget, så kan du med fordel snakke med læreren om, hvordan I kan træne ekstra derhjemme. Det kan eksempelvis være ved at se videoer og løse opgaver på ”Matematikfessor” eller lave ekstraopgaver, som læreren giver jer. Generelt er det også en god ide at få barnets lærer til at bakke op om skolearbejdet, da børn faktisk godt kan forstå, at det er nødvendigt at træne og øve sige for at blive bedre.