Minder for livet: derfor skal du give dit barn et år på efterskole

Der er mange gode grunde til, at det er rigtig populært blandt danske unge at tage et år på efterskole, når folkeskolen er ovre. For første gang i livet har dit barn mulighed for at vælge en retning på egen hånd, er her står efterskoler højt på listen over drømme.

Men hvorfor er det så populært at tage et år på eksempelvis efterskole med musik eller en efterskole med en andet specifik linje?

Dit barn kan udforske sine interesser

En efterskole er ikke bare en skole. For selvom dit barn kommer til at have undervisning hver dag, så er det ikke en undervisning, som barnet kender fra folkeskolen, mens muligheder for fag også adskiller sig markant fra det, dit barn er vant til.

Derfor er et år på efterskole en unik mulighed for dit barn for at udforske sine største interesser for at finde ud af, om det er en interesse, som skal forfølges yderligere, når efterskoleåret er forbi.

Det kan eksempelvis være musik, teater, udeliv eller noget helt fjerde, som dit barn kan udforske og lære om under et år på efterskole.

Minder og venskaber for livet

At være på efterskole handler ikke bare om at lære. Det handler også om at udvikle sig som mennesker, og så handler det naturligvis om de sociale relationer, som helt uundgåeligt vil opstå mellem dit barn og de andre elever på efterskolen.

På en efterskole vil dit barn få venner for livet, som han eller hun vil gå gennem tykt og tyndt med, når hverdagen på efterskolen begynder, og savnet efter mor og far melder sig.

Et efterskoleår er dit barns første mulighed for at stå på egne ben og skabe sin egen identitet, hvilket bedst gøres med jævnaldrende, som dit barn sammen kan udforske livets mange facetter med.