Derfor skal dine børn gå på en rejse efterskole!

At rejse er at leve. Sådan lyder et velkendt citat. Og selvom der er mere til livet end at blot at rejse, så er der alligevel en vis sandhed tilknyttet de få, men vise ord. Særligt for vores børn kan det have stor effekt at opleve verden og blive klogere på den – og dermed også sig selv! Vi bringer her tre gode grunde til, at dit barn bør prøve kræfter med en rejse efterskole og få oplevelser i den store verden.

En del af en globaliseret verden

Vi lever i en globaliseret verden, hvor lande flere tusindvis af kilometer herfra alligevel er en del af vores hverdag.

Netop indsigten i den globaliserede verden kan være med til at åbne blikket for de mange muligheder, der eksisterer for nutidens unge mennesker.

Dertil er det vigtigt, at man også bliver klog på de udfordringer, som andre lande står med og de personlige interesser, der kan være på spil i andre kulturer. Ved at lære om andre, lærer man nemlig om sig selv. Man bliver i stand til at reflektere bedre og man udvikler ofte sine empatiske evner og forstår sit eget ståsted meget bedre.

Bedre sprogkundskaber

Den globaliserede verden byder naturligvis på masser af muligheder for interaktion – enten professionelt eller privat. Men hvad end du vil arbejde for et internationalt firma eller rejse en fremmed kultur tynd, er sproget en forudsætning hvis du virkelig vil gøre dig gældende. I et professionelt perspektiv er sproget en forudsætning for handel, velgørenhed og meget mere, mens man i privat regi får et helt andet forhold til et lands beboere, hvis man møder dem på deres eget tungemål. Sproget kan nedbryde barriere og give en indsigt, som man ellers aldrig ville have fået.

Selvudvikling og oplevelser

At rejse er at leve. Sådan skrev vi indledningsvist, og sådan kan man passende sige, hvis man ser på selvudvikling som en del af livets rejse. For intet vil give forståelse for sig selv og andre, som at rent faktisk være i verdens mangfoldighed – hvor blid eller anderledes den end må være. Tiden hvor man lever i sin egen osteklokke er for længst forbi for fremtidens generationer.

På en rejse efterskole kommer dit barn ud i verden med professionelle mennesker med ved sin side. Hvilken bedre måde kunne man ønske sig at tage hul på sin horisont-udvikling.