Kom i gang med at strikke

Det er i høj grad blevet populært selv at strikke tøj til sine børn, og det er et hyggeligt projekt at have, mens man ser tv derhjemme i sofaen i weekenderne. Samtidig er der ikke noget bedre end at se sine børn med et smil på læben, når de får en splinterny hjemmestrikket sweater.

Herunder finder du en guide til, hvordan du stikker i bedste kvalitet til dine børn, samt hvad du bør forberede dig på, før du går i gang.

Sådan kommer du i gang

Det første og mest relevante, du skal gøre, er at finde noget godt udstyr, så du får et godt resultat til sidst. Dette inkluderer bl.a. garn og strikkepind. Det ville være ærgerligt, hvis dit barn ikke ville gå i det, fordi det kradser eller er ubehageligt at have på.

Arwetta fra filcolana er merino uldgarn i den blødeste kvalitet til alle slags strikkeprojekter. Arwetta fra filcolana består af 80% uld og 20% nylon, og det er både blødt og slidstærkt – perfekt til børn. Derudover er det også elastisk og derfor nemmere at strikke med. Det fås i et væld af forskellige farver, så du kan strikke en sød lyserød hue eller en sej grøn sweater mm. Man kan også vælge at kombinere farverne og lave striber, tern eller andre mønstre eller figurer. Det kommer an på dit barns og din smag. Du kan altså mixe og matche præcis som du vil.

Det skal du forberede dig på

Ligesom de fleste andre projekter, tager det tid at strikke, og det kræver tålmodighed og viljestyrke. Nogen synes at det er hyggeligt at sidde med, og andre kan slet ikke holde fokus. Dog er det en fantastisk måde at afstresse på, og det ender ofte med at være det hele værd i sidste ende, når både dit barn og du bliver glade for resultatet.