Guide: Sådan finder I den rette fritidsinteresse til dit barn

Måske har du flere børn, som hver især har nogle forskellige fritidsinteresser. Den ene går måske til fodbold og elsker alt ved det. Den anden går måske til badminton og har gjort det i mange år. Det kan være, du har et barn, som endnu ikke har fundet vejen til den rette fritidsinteresse. Mange sportsgrene er afprøvet, og du har måske mistet modet på at finde den rette ting til dit barn. Denne guide kommer med forslag til, hvor I som familie kan lade jer inspirere, så I finder frem til den rette fritidsinteresse.

Inspiration kan fås mange steder

At lade sig inspirere eller derimod at inspirere andre mennesker er noget, de fleste kender til. Måske dine børn får inspiration til mulige fritidsinteresser og sportsgrene i skoleregi. Det kan også være, at I som forældre bliver inspirere gennem arbejdet. En anden måde at lade sig inspirere på er ved at kigge i det lokale kulturliv. Måske dit barn skal afprøve nogle forskellige ting rundt i byen. Hvis det allerede er gjort, kan I måske undersøge muligheder online lige her. Hvis I bor i Randers området eksempelvis, kan det være en mulighed at bruge den lokale netavis til at finde inspiration. Det kan være, at der er skrevet nogle artikler om eksempelvis en fodboldklub, som gør det særligt godt. Det kan også være, at I læser om den lokale teaterorganisation, som mangler deltagere. Det kan også være, at dit barns fritidsinteresser måske slet ikke er en særlig sport, men derimod en lyst til at udforske nogle særlige evner.

En fritidsinteresse kan være mange ting

Hvis I søger rundt på den lokale netavis, kan det være, at dit barn får øjnene op for, hvor vedkommende interesser ligger. Måske dit barn er vild med at læse, og derfor gennem netaviser får lyst til at udforske det lokale bibliotek.