Skab plads til mere familietid med en familievenlig have

Din have er et perfekt samlingspunkt til familietid og samvær. Det kræver dog, at din have er indrettet således, at den er behagelig og indbydende at bruge tid i. En have kræver vedligeholdelse, men der skal alligevel ikke ret meget til for at skabe nogle hyggelige og familievenlige omgivelser.

Men hvordan skaber du en familievenlig have?

Lav en stor og lækker terrasse

Når din have skal være mere familievenlig, er der nødt til at være nogle forskellige steder, hvor der er plads til at sidde og slappe af sammen. Derfor kan du ikke undvære en terrasse i din have. Det er nemlig der, du og din familie kan spise morgenmad på sommermorgener, nyde noget koldt at drikke på varme dage, holde grillaftener med lækker mad eller slappe af til noget god musik.

Når du skal have en terrasse, skal du bl.a. tage stilling til:

  • hvor den skal være henne i din have

  • hvor stor den skal være

  • hvad den skal laves af

  • om du selv vil lave den eller få professionel hjælp

Det behøver ikke at være kompliceret at lave en terrasse, hvis du tager én ting ad gangen. Når du f.eks. skal beslutte, hvad din terrasse skal laves af, skal du overveje, hvad der passer bedst til din bolig og din personlige stil. Er du mest til en varm og klassisk træterrasse? Eller foretrækker du en stilren terrasse af fliser?

Skab god stemning med farverige planter

Hvis du og din familie skal have lyst til at bruge tid i din have, er den nødt til at være hyggelig og indbydende. Hvis du synes, at din have mangler stemning, kan du f.eks. skabe det med farverige planter og blomster. Når der kommer flere farver ind i din have, opstår der nemlig automatisk en mere livlig stemning.

Hvis du har en stor have, kan du lave blomsterbede rundt omkring, hvor du planter blomster, som du synes, er flotte. Hvis du har en mindre have, kan du i stedet plante blomster i nogle krukker, som f.eks. kan stå på din terrasse.

Byg en hyggelig bålplads

Der kan sagtens gå meget tid med bare at slappe af sammen i godt vejr, men på et eller andet tidspunkt bliver det også kedeligt. Derfor kan du lave nogle forskellige hyggelige hjørner og aktiviteter i din have, der giver dig og din familie mulighed for at lave flere ting sammen.

F.eks. kan du bygge en hyggelig bålplads. Bål er nemlig noget, som alle kan være med på. Det er desuden noget, der er hyggeligt både til sommer, forår og efterår. Hvis ikke der er plads til en hel bålplads i din have, kan du i stedet investere i et lille ildsted, som kan stå på din terrasse.

Der er masser af muligheder, når det gælder hyggelige hjørner og aktiviteter i din have. Du kan f.eks. lave:

  • en køkkenhave som alle kan spise af

  • en hyggelig krog med et par hængekøjer

  • en sandkasse til de mindste

  • el.lign.