Sådan gør du hverdagen med små børn nemmere

Der er fart på, når man har små børn, og kommer man til at kigge væk bare for et øjeblik, kan man aldrig være sikker på, om der er noget, der bliver smadret. Synes du, at din hverdag med små børn er uoverskuelig, og bruger du meget energi på at underholde og børnesikre, så kan du her få inspiration til, hvordan du gør hverdagen med små børn lidt nemmere og derved mere overskuelig.

Start med at børnesikre dit hjem hvis det ikke allerede er gjort

Børn sanser med fingrene, og de er nysgerrige på alt. Du kan derfor være sikker på, at de både går i køkkenskabe- og skuffer, mens du stensikkert heller ikke kan have garderobeskabet eller 1. sal for dig selv. Start altså med at børnesikre dit hjem hvis det ikke allerede er gjort. Det kan du eksempelvis med slidstærke valg af materialer og lignende børnesikringer.

Rutiner er alfa og omega

De fleste mennesker ter til rutiner, når tingene bliver uoverskuelige, og det kan der være mange grunde til. Med rutiner ved man, hvad man skal og hvornår, hvilket kan gøre uoverskueligheden mere overskuelig. Derfor kan rutiner med børn også være alfa og omega. På den måde ved de, hvornår der er plads til fri leg, hvornår mor eller far skal lave mad, og hvornår det er sengetid. Rutiner kan generelt medvirke til at give mere ro og mindre forvirring.

Forsøg at være accepterende og rummelig

De fleste børn er i følelsernes vold, når de opstår, og det kan som forælder ofte være svært at rumme, da det hurtigt kan udmønte sig i store grædeture eller frustrationer fra børnene. Når du forsøger at acceptere og rumme dine børn, vil det automatisk blive nemmere at håndtere situationerne, og du vil bruge mindre tid og energi på at være frustreret og sur.

Tag udgangspunkt i dine børns interesser

Børn keder sig ofte, og det kan hurtigt ende i ballade eller frustration. Når du tager udgangspunkt i dine børns interesser, vil det være nemmere at holde dem beskæftiget, og du vil dermed kunne lave de ting i fred, som du skal. Det er altså ikke altid den bedste løsning at parkere dem foran fjernesynet med kedeligt børnefjernsyn, som de har set mange gange i forvejen.

Det er vigtigt, at I samarbejder

Det er nemmere sagt end gjort, men når man samarbejder indbyrdes, bliver hverdagen nemmere. Samarbejdet er både mellem dig og din partner, mens det også kan være mellem dig og dine børn. Ofte bliver et nej meget afvisende, og det kan medvirke til, at man ender i mange uheldige situationer.

Husk på at det bliver nemmere med tiden

Der vil være tidspunkter, hvor alt går op i hat og briller, og hvor man ikke kan finde hoved og hale i noget. Det er vigtigt, at du kan være i dine egne frustrationer, og det er væsentligt at huske på, at tingene bliver nemmere med tiden. Dine børn bliver ikke ved med at være små.