Sådan får du arbejds- og familielivet til at gå op

Det er et stort ansvar at have børn. Du skal naturligvis sørge for, at de små poder kan leve en lykkelig og tryg hverdag, som indeholder masser af smil og latter. Men for at dine børn skal have det godt, er det også vigtigt, at der er penge nok til dagligdagens fornødenheder. Der skal være råd til nogenlunde sund mad og også gerne en ferie eller dejlig oplevelse i ny og næ. Derfor er det alfa og omega, at du får arbejds- og familielivet til at gå op. Det kan du læse mere om i denne guide.

Spar tid

Noget af det vigtigste at huske på som forælder er, at det nogle gange er helt i orden at springe over, hvor gærdet er lavest. Det vigtigste for dine børn er ikke, om der bliver serveret hjemmelavede boller hver morgen. For dem er det meget vigtigere at kunne grine og hygge sig med deres forældre uden stress og jag. Derfor er det helt i orden at tage en genvej en gang imellem – bl.a. ved at købe mere ind på internettet, så du ikke skal bruge en masse tid i butikker. Du kan for eksempel købe smukt tranquebar porcelæn, som garanteret vil pynte i hjemmet.

Livet som selvstændig

Som selvstændig kan det godt være svært at balancere arbejds- og familielivet. Men det at være sin egen chef byder også på gode muligheder i forhold til livet med børn. Du bestemmer nemlig selv dine arbejdstider, og derfor er det oplagt at arbejde efter dine børns skema, for eksempel ved at hente dem tidligt fra institutionen og så arbejde noget mere om aftenen. Du kommer også langt ved at sørge for, at din butik er godt møbleret, så du ikke skal bruge en masse tid på at lede efter varer. Du kan for eksempel købe butiksinventar reol.