Sådan bør du håndtere en skilsmisse hvis du har børn

I den seneste tid har vi set hvordan flere og flere vælger at blive skilt. Selvom skilsmisse er en god mulighed hvis man ikke længere kan få tingene i familien til at fungere, er det stadig ingen hemmelighed at en skilsmisse kan være hård for både jer og jeres børn.

Under en skilsmisse er der en masse ting som skal løses, blandt andet skal I finde ud af hvem der skal have børnene hvornår. Dette kan ofte være den sværeste problemstilling, idet ingen forældre ønsker at opgive tid med børnene. Ønsker du at læse mere om hvordan I kan håndtere denne problemstilling, kan du læse her.

Tag en snak med din partner om hvordan I vil gribe det an

Det første du bør gøre er at tage en snak med din partner om hvordan han eller hun ønsker at gribe skilsmissen og børnene an. Langt det nemmeste er nemlig selv at komme til en aftale med din partner, om hvem der har børnene hvornår.

Her vælger langt de fleste par at dele forældremyndigheden over børnene, så de får 50 procent hver. Herudover deler de også tiden med børnene op, således at hver typisk får enten lige eller ulige uge. I forbindelse med helligdage kan det dog blive lidt sværere, men her er det vigtigt at I er villige til at gå på kompromis.

Overvej eventuelt at tage kontakt til en dygtig advokat

Der kan være mange grunde til at det ikke er muligt at have en god dialog med din partner om hvem der skal have jeres børn hvornår. I den forbindelse er det vigtigt at du kontakter en forældremyndighed advokat, som kan forhandle sagen på dine vegne eller i værste tilfælde tage sagen i retten. Du bør også altid kontakte en advokat hvis du ikke føler din partner kan tage vare på jeres børn.