Pas godt på familiens kæledyr

Relationen til et dejligt kæledyr, kan blive noget af det mest fantastiske, man overhovedet kan opleve – det gælder både for børn og voksne. Ligegyldigt om I holder hund, kat, kanin eller noget helt andet, så er det fantastisk at have en ven, som følger en gennem livet på godt og ondt. Men derfor er det også vigtigt, at du sørger for at passer rigtig godt på dit kæledyr. Ingen lever for evigt, men i mange tilfælde vil det være muligt at forlænge dit kæledyrs levetid, hvis du sørger for altid at tage dig godt af det. Det kan du læse mere om i denne guide.

Fodertilskud

Et kæledyrs foder er en vigtig del at dets sundhed, nøjagtigt som det er tilfældet med mennesker. Derfor er det vigtigt at bruge noget tid på at finde ud af hvilket foder, som vil gavne dit kæledyr allermest. Det kan ganske vist være fristende bare at købe det første og det billigste i det nærmeste supermarked, men det er sjældent den bedste løsning for dit kæledyr. Du kan også overveje at supplere det daglige foder med et kosttilskud, hvis du vil være sikker på, at kæledyret holder sig sundt. Det kan du bl.a. købe på svenska djurapoteket.

Besøg hos dyrlægen

Det er en god idé regelmæssigt at tage dit kæledyr til dyrlægen, også selvom der ikke umiddelbart er noget i vejen. Mange sygdomme kan nemlig være svære at lægge mærke til, og her er det vigtigt at få en fagpersons vurdering. Det er en stor sorg at miste sit kæledyr, og det gælder også for familiens børn, som kan blive meget kede af det. Derfor kan du spare dem for meget smerte ved at sørge for, at dyret kommer afsted til lægen. Dit kæledyr kan også undgå unødvendige lidelser og ubehag, hvis sygdomme opdages i god nok tid.