Nyd tiden sammen som familie

Carpe diem, sagde Robin Williams i filmen Døde Poeters Klub. Og vi kender alle betydningen: Lev i nuet, vær til stede, og lad være med at spekulere og bekymre dig om hvad morgendagen bringer. Ikke at vi skal være ligeglade med fremtiden, selvfølgelig ikke. Men vi skal altså huske på at være til stede nu og her, i vores børns liv, medens vi har dem. Livet er nu. Men hvad skal vi så bruge det til, dette liv?

Giv slip på forventningerne

Når vi har små børn, eller store for den sags skyld, kan vi stoppe op og spørge os selv; hvad laver vi her? Hvad er meningen med det hele? Men det behøver slet ikke at være så dybt. Det handler meget om at bare gribe nuet, fange dagen, og gå den i møde uden forventninger.

Sæt dig ned sammen med dit barn og bare iagttag. Se hvad der sker. Keder børnene sig? Tillykke, det betyder blot at de befinder sig i den barndommens tidslomme, hvor de store idéer udspringer fra. Lad dig invitere indenfor i barnets univers, og se hvor det fører dig hen. Vi har så travlt i hverdagen med arbejde og institutionsliv, at vi nogen gange glemmer at være der for hinanden, når vi har fri.

Tid til dig selv

Selvfølgelig er der en masse ting, vi tænker at vi skal bruge weekenderne og ferierne på. Men når vi bruger tid sammen, så ender vi faktisk i sidste ende med at få mere tid til os selv, fordi børnenes behov for nærvær bliver opfyldt.

For selvfølgelig har vi voksne også brug for selvforkælelse og gode oplevelser udover endeløs leg på gulvet eller i sandkassen. Men meget af det kan klares medens de små sover, eller er optaget af deres egen leg.