Når hele familien skal flytte

Det kan være en meget stressende tid, når man skal flytte bolig med hele familien. Der er en utællelig mængde af gøremål i forbindelse med indflytningen, samtidigt med, at dagligdagen stadigvæk skal hænge sammen. Børnene skal helst ikke kunne mærke forældrene stresse og derfor skal der findes en stor mængde af overskud, som man måske slet ikke har.

Man kan i perioden trøste sig selv med, at alle familier går igennem det samme under flytning og, at man gør det for at få en endnu bedre hverdag sammen i fremtiden. Selv hvis man formår at bevare det gode humør, er der dog fortsat mange ting som skal klares og derfor vil vi nedenfor give dig nogle tips til hvordan du gøre flytningsprocessen lettere.

Få hjælp af en boligrådgiver

Helt i begyndelsen af flytningsprocessen, er der en masse beslutninger som skal tages i forbindelse hvilken bolig man skal vælge. På dette stadie bruger man en del tid på at tage ud og kigge på diverse muligheder i forskellige byer. Når boligen er valgt, kommer der mindst lige så mange valg der skal træffes, og huset skal gennemgås for diverse fejl og mangler før man skriver under. Man skal sikre sig, at alt er som det skal være, at banken godkender købet og ikke mindst, at børnene har gode muligheder i forhold til skole, børnehave, fritidsaktiviteter m.m. Alt dette skal gå op i en højere enhed og det kan være meget tidskrævende.

I denne forbindelse kan det være en god løsning at få en boligrådgiver, som kan hjælpe dig med at effektivisere hele processen. Hurtig og effektiv boligrådgivning vil give dig mere tid i kalenderen og mere overskud til være sammen med din familie under flytningen. Desuden kan en rådgiver være en uundværlig sparringspartner, som kan besvare alle de spørgsmål og bekymringer der måtte opstå under boligkøbet.

Sørg for installerede hårde hvidevare

Dette råd er et mindre et slagsen, men alligevel brugbart for dig som vil komme på plads hurtigst muligt. Når du overtager din bolig, er det en god start, hvis alle hårde hvidevarerne allerede er installeret og klar til brug. Har du ikke nogle håndværkere i familien kan dette nemlig være en langsommelig proces, hvor diverse teknikere skal tilkaldes, hvilket kan tage op til flere dage.

Har din nye bolig allerede indbygget emhætte, komfur, vaskemaskine m.m. kan du nemt påbegynde hverdagen det nye sted uden at gå på kompromis med madlavningen eller vasketøjet. Skal du selv stå for det risikerer du, at der i en længere periode ikke kan blive vasket tøj eller lavet mad i andet end mikroovnen. Dette kan hurtigt kan blive frustrerende for dig og din familie, fordi hverdagen ikke kan fungere optimalt.