Når familielivet pludselig tager en uventet drejning

at få børn, har vi alle sammen en idé om, at det er sådan, vi skal leve resten af vores liv. Vi gifter os med en forhåbning om, at vi skal være sammen med den samme partner for evigt, og derfor er det med gode forudsætninger og masser af håb for fremtiden, at vi går ind i et ægteskab og starter en familie op.

Dog er virkeligheden nogle gange en anden.

Gnisten kan brænde ud

Det er nemlig ikke altid, at kærligheden varer ved, og derfor er der flere par, der efter måske flere års ægteskab og flere børn må sande, at de ikke længere passer sammen – og det kan der være mange forskellige grunde til.

Ofte vokser man fra hinanden og har et behov for at opleve noget nyt og spændende, og derfor er det bedre at gå hver til sit, således begge får det bedste ud af deres liv.

Flere vælger derfor i en sådan situation at blive skilt, således de igen har mulighed for at finde kærligheden.

En skilsmisse kan være løsningen

Det synes således meget let – men det er det desværre ikke altid. Det er for eksempel noget, der gør sig gældende, hvis der er børn indblandet. Når man har valgt at få børn sammen, og de er i en alder, hvor de endnu ikke er myndige, vil de nemlig også blive dybt berørte af den skilsmisse, der skal finde sted.

Derfor er det også vigtigt at tage hensyn til de små i en sådan situation, så de også kommer godt igennem den og oplever, at både mor og far gør deres bedste for at sikre, at familielivet stadig bliver godt på den anden side. Skilsmisse og børn er derfor en svær ting.

Husk dit barn i skilsmissen

Som barn vil man nemlig opleve, at hele det faste grundlag i hverdagen smuldrer, og man skal således til at affinde sig med en helt anden måde at leve sit liv på – og den bestemmer I som forældre over. Det er for eksempel noget, der gør sig gældende med den måde, som barnet skal bo på.

Her er mange forældre heldigvis enige om, hvordan det hele skal foregå. Det kan for eksempel være, at man bliver enige om en delt forældremyndighed eller en deleordning i forhold til bosteder. Men desværre er der også lagt op til stridigheder hos andre par.

Få juridisk vejledning

Uanset hvordan situationen er hos jer kan det være en fordel at få en juridisk ansvarlig med ind over jeres skilsmisse – især når der er børn involveret. På den måde sikres det nemlig, at I får en uafhængig part til at hjælpe jer godt gennem hele processen, så alle vil føle sig hørt og imødekommet.

Og så er det også en fordel i forhold til barnet, som især skal hjælpes gennem hele skilsmissen for at slippe godt gennem den.