Få råd til de uforudsete udgifter i børnefamilien

De fleste familier lever efter et mere eller mindre stramt budget, og hvad der måtte være tilovers ved månedens udgang kan spares op til ferier og andre udgifter. Opsparing er dog ikke en luksus, som alle har råd til, og særligt her kan en uforudset udgift til f.eks. bilen eller opvaskemaskinen virkelig gøre budgettet meget presset eller helt umuligt.

Hvis man står med en større eller mindre uforudset udgift, eller hvis man har behov for at komme på ferie et sted sydpå, så er der dog heldigvis forskellige muligheder for at betale pengene på et senere tidspunkt, når økonomien er bedre.

Vælg en fornuftig afbetalingsordning

Uforudsete udgifter er ofte til hårde hvidevarer, der stopper med at virke fra den ene dag til den anden, og hvor hverdagen står stille, hvis de ikke bliver skiftet med det samme. Her kan det være en god idé at undersøge, om den valgte butik har en aftale med et firma, der kan tilbyde en attraktiv afbetalingsordning uden store udgifter til renter og gebyrer. Afbetalingsordningerne er typisk billigere end at optage et lån til det, man mangler, og det er bare rarere at få fordelt udgiften over mindre afbetalinger, når økonomien er presset.

Der findes utallige firmaer, der har specialiseret sig i afbetalingsordninger til almindelige forbrugeres køb, og langt de fleste firmaer tilbyder afbetaling over en begrænset periode uden renter og gebyrer. Her kan man f.eks. kigge efter de såkaldte Klarna butikker, der benytter Klarna til at tilbyde fornuftige ordninger, der fungerer for både butik og for dig som forbruger.

Optag et lån uden for store omkostninger

Den anden mulighed, der er mulig, hvis man skal bruge nogle penge med det samme, er at optage et lån. Dette er muligt at gøre gennem banken, hvilket bestemt kan anbefales, hvis banken er villig til det, eller ved et såkaldt kviklån, der er tilgængeligt for alle.

Her skal man bare være meget opmærksom på, at renteudgifterne kan være meget store ved kviklån, og det bør derfor være én af de sidste muligheder, man undersøger, når man står med en uforudset udgift. Hvis man vælger et kviklån, så hold øje med lånets ÅOP, der viser, hvor store omkostninger lånet vil give hvert år – jo lavere, desto mere anbefalelsesværdigt.