Enhver børnefamilie søger besparelser i forbruget

Dette indhold er sponsoreret.

Børn er en fantastisk gave som forældre at få skænket. De er fulde af liv og giver din hverdag håb og glæde. Men ikke alle ting er lige sjove med de kære børn. En af de ting er, at børn er dyre. Det koster at have en hel børneflok boende i boligen, både på energien og på økonomien. Her i artiklen finder du noget hjælp til at gøre livet med børn billigere for dig. Børnefamilier har det med at ligne hinanden – det er ofte mange af de samme områder, hvor vi kan spare, så spids øjnene og læs.

El og varme i alle hjem

Afsløret, det første punkt er ikke udelukkende rettet mod børnefamilier, men alle boliger. Alle boliger uden undtagelse har mulighed for en god besparelse på el og varme. Det kan være ved at skifte til naturgas. Et skift af el- og varmeselskab kan give ekstra plusser på kontoen. Du kan også spare ved at få en bedre isolering, ved at bruge mindre strøm og ved at bruge mindre varme. Her kommer børnene ind. Vis dem, hvordan de kan være med til at spare penge på strøm og varme ved at huske at slukke lys, slukke radiatorer, tv, computer mv.

Brug familiepakker, og drop løse abonnementer

Vi bliver i det elektroniske hjørne. Abonnementer til streamingtjenester, tv-pakker, musiktjenester og alt derimellem kan I strømline. Det giver ingen mening at have mange forskellige streamingtjenester, specielt ikke hvis I også har en tv-pakke. Gør det klogt og opret abonnementer, hvor I kan være en hel familie. Det samme kan I gøre med musiktjenester. Tænker I jer rigtig godt om, så gør I det igennem jeres mobilabonnement. Mobilselskabet har ofte aftaler med forskellige tjenester, brug dem og spar penge hver eneste måned.

Undgå madspild – og mindre takeaway

Et rigtig kritisk punkt for børnefamilier er madspild. Børnene kan være slemme med kræsenhed og utilregnelige spisevaner. Men forældrene går bestemt heller ikke fri her. Hvis du begrænser brugen af takeaway, er der en meget god besparelse alene der. Ud over takeaway kan I spare en del på at lægge et budget og madplan. Det er ikke så underholdende at lave, indrømmet. Madplanen og budgettet giver dog et overblik i hverdagens madforbrug, som er enestående. Du ved altid, hvad du skal have at spise, og der er allerede købt ind. Så er det ikke så slemt at skulle lave mad efter jobbet.

Genbrug tøj, og undgå tørretumbler

Tøj. I kan spare mange penge, hvis I – som nævnt – bruger mindre strøm. Det gælder selvfølgelig også, når tøjet skal tørres. Tørretumbleren er god og nem. Den er bare også rigtig dyr i strøm, så brug den kun, når det er nødvendigt – hæng tøjet op i stedet. Og husk også at genbruge tøjet. Det er ikke altid ligetil at genbruge tøj fra storebror til lillesøster, så lav en aftale med en anden familie med børn eller flere. I kan sende sække med tøj frem og tilbage, når det bliver for småt. Børnetøj er ikke billigt. Desuden er det en god lektie for børnene, at tøjet sagtens kan genbruges.