En madplan vil gøre familielivet nemmere

Med børn i huset er madlavning sommetider svært at overskue. Det ender hurtigt ud i nogle lidt halvhjertede forsøg på børnevenlig og sund mad. Det vil sige, at man kommer nogle pomfritter i ovnen med lidt nuggets fra køledisken i supermarkedet og hakker en kvart agurk, som skal gøre det ud for salaten.

Sund og varieret kost

www.madling.dk lægges løbende madplaner ud til hver uge. På den måde bliver kokkereringen mindre spontan, og du kan forud for ugen have købt ind, så du har alle ingredienserne. På den måde tvinger man også sig selv til at lave det, man har planlagt, fordi madvarerne ellers bliver for gamle. Det vil derudover øge variationen og sundheden af maden. Det er nemlig madplaner udarbejdet af en kvinde med en forkærlighed for god madlavning.

Opdrag børn, der er indstillet på det fremmede

I starten vil det måske føles som lidt af en kostomvæltning – også for børnene. Men det handler bare om at vænne dem til det og lade være at tilbyde dem noget bedre, hvis de nægter at spise det. Det vil forebygge kræsenhed, hvilket vil gavne både dig og dem senere i livet. Er børn kræsne ender de alt for ofte i en cyklus, hvor de spiser de fem samme retter hver uge. De fem retter er sjældent de sundeste, fordi barnet aldrig er blevet vant til at bryde sig om sund mad. Børn bliver ikke født kræsne; De lærer det, når de gentagne gange får at vide, det er okay, de ikke kan lide maden, for så forstår de, at det potentielt er dårlig mad. De kan godt lide at kunne genkende ting, hvorfor de vil vælge det genkendelige, hvis de stilles over for valget. En madplan kan du også selv lave i samarbejde med de andre i familien. Uanset hvad vil hverdagen glide lidt bedre med en sådan.