Bliv en bedre forældre med mere overskud

Mange danske familier oplever i dag en stresset og travl hverdag, hvor der ikke er det store overskud. At have en travl hverdag, hvor to-do listen aldrig har en ende, og der altid er noget at give sig til, betyder ofte, at man som forældre sjældent har tid til at være sig selv. Men at trække stikket og få brugt mere tid med sig selv er vigtigt, og kan bidrage til, at der kommer mere overskud på forældre-kontoen. 

Det er okay at trække stikket 

Der er i dag mange krav og forventninger til, hvordan et godt familieliv skal leves. Der forventes i dag, at forældre skal have massere af både tid og overskud til deres børn, samtidig med at de skal kunne passe deres job, holde hjemmet rent, lave madpakker og alle mulige andre hverdagsopgaver. Realiteten er bare, at når alle de nødvendige opgaver er klaret, som at passe sit job, sørge for at ens hjem er rent og børnene har været i bad og er mætte, så er der ikke særlig meget overskud tilbage på kontoen til at være en nærværende forældre for sine børn. 

Det er derfor vigtigt, at man som forældre giver sig selv lov til at trække stikket engang i mellem. Ved at tillade sig selv at have en pause fra hverdags-opgaverne, job og børn i ny og næ, så kan det bidrage positivt til overskuddet. Det kan nemlig give dig en ny form for energi, hvis du giver dig selv lov til at få slappet af. På den måde vil du også kunne opleve, at du får mere overskud i din hverdag, som kan bringe dig tættere sammen med dine børn. 

Find noget du kan lide 

Når du først har givet dig selv lov til at holde fem minutters pause fra familielivet, som du kan bruge på at være dig selv, så handler det om at bruge tiden på noget du kan lide at lave. Mange forældre nyder for eksempel at bruge tid på et hurtigt spil online casino. Et spil tager nemlig ikke lang tid, og kan være underholdende. Uanset, så handler det om at du bruger tiden på noget, som får dig til at slappe af. Det kan for eksempel være at lægge en ansigtsmaske en gang om ugen, at gå en tur for sig selv eller noget helt tredje. Så længe du får lagt små pauser ind i din hverdag, hvor du har tid til at være dig, i stedet for forældre, så vil du på længere sigt kunne komme til at opleve en forskel i måden du er forældre på.