Er der penge i YouTube kanaler for børn?

Har du også set de mange YouTube kanaler for børn, som de sidste par år er dukket op på YouTube, og er det nemt at tjene penge?

Kan man nemt tjene penge på YouTube kanaler for børn?

Har du også set de mange YouTube kanaler for børn, som de sidste par år er dukket op på YouTube, og er det nemt at tjene penge?

Det hurtige svar er: Det er ikke så nemt, som det ser ud.

Hvad skal der til?

Hvad skal der til?

Først skal man gøre sig klart, at YouTube har nogle helt specielle krav til en YouTube for kids channel. Der er mange ting, som man ikke må:

Du må ikke påvirke børns stillingtagen i form af reklamer og ej heller gøre reklame for dine egne videoer, hvilket gør det hele en del sværere. 

Har du en YouTube kanal for voksne, har du nemlig mulighed for at påvirke dine seere til at interagere med din kanal i form af to værktøjer, som YouTube stiller til rådighed.

 

  1. YouTube kort: Mulighed for at lave anbefalinger i slutningen af dine videoer i form af YouTube kort, som henviser til dine andre videoer med et aktivt link.

 

  1. Aktivt subscribe link: Med et subscribe link i din video har du mulighed for at indsætte et aktivt subscribe kort/link til din egen kanal.

Disse to værktøjer giver normalt en stor fordel i og med, at de holder dine seere længere på din kanal og samtidig giver dig en større mulighed for, at disse bliver tilbagevendende.

Indhold til børnekanaler på YouTube og nye retningslinjer.

Man har fra YouTube’s side besluttet, at man gerne vil påvirke vores børn i en positiv retning og har derfor lavet nye regler for, hvad der er godt indhold for børn.

Slut med shopping videoer og unboxing videoer.

Tidligere har man set mange YouTube kanaler for børn vokse hurtigt ved at lave videoer med ting, de fleste børn går og drømmer om. Denne type kanaler har lavet videoer af børn, som går i en legetøjsbutik og fylder en hel indkøbsvogn med legetøj og andre sjove ting. YouTube mener nu, at dette ikke er en sund tilgang til tingene, da de fleste børnefamilier ikke har denne mulighed. Derfor mener YouTube heller ikke, at vores børn skal tro, at dette er standardpraksis.

Det er med til at give et forskruet og forkvaklet forhold til, hvordan hverdagen, penge og materielle ting ser ud i virkeligheden.

Hvad er så godt indhold for børn ifølge YouTube?

Godt indhold i videoer for børn er indhold som skaber forståelse, nysgerrighed på livet og vores verden samt positive værdier og læringsrigt indhold.

Eksempler på indhold kan være:

Forståelse: 

Kan f.eks. være en video, som på en sjov måde beskriver, hvordan vi skal genbruge og sortere vores affald for miljøets skyld, og hvorfor dette er vigtigt.

Nysgerrighed:

Et eksempel på nysgerrighed kan være en video, som handler om dyr, hvor børn og voksne f.eks. tager på eventyr og safari i en zoologisk have eller andre spændende steder.

Positive værdier:

En video, hvor nogle børn f.eks. hjælper en dårligt gående ældre dame over vejen eller med børn, der rejser sig i bussen for en ældre mand m.m.

Læringsrigt indhold:

Kan være videoer for de helt små, som beskriver farverne på legetøj, og tegninger af frugt, hvor man fortælles navnet på frugten.

Det kan også være en video til aldersklassen 0-2. klasse i skolen, der lærer børnene, at man aldrig må åbne døren uden en voksen, når det ringer på derhjemme.

Se f.eks. denne YouTube kids channel: Vivvi Time, som laver videoer for børn. Videoen her fortæller, man aldrig skal åbne døren for fremmede.

Så hvad er et vigtigt parameter for succes?

Det er vigtigt at have in mente, hvor vigtige YouTubes foreslåede videoer er. Mere end 70% af de videoer, du ser på YouTube, er suggested videos.

Netop derfor er det vigtigt, at YouTube betragter dit indhold som værende godt indhold, da det i så fald vil blive foreslået mere til deres brugere.

Hertil kommer en masse andre parametre som watch time, retention og engagement, som jeg ikke vil komme mere ind på i denne artikel, ellers bliver det simpelthen for langt og kedeligt.

Husk at have sjov med YouTube!

Når I skal i gang, er det vigtigt at finde et tema for jeres kanal og herefter lægge en plan og eksekvere den. Dette giver jer en større chance for at blive succesfulde og at skille jer ud. 

Vigtigt af alt er dog at huske at have det sjovt, imens man filmer. Især hvis man har valgt at lave en YouTube kids channel, da det jo som oftest kræver, at man involverer sine børn. Jo sjovere man har det, jo bedre bliver videoerne som regel.

Held og lykke med jeres eventyr på YouTube.