Uundværligt udstyr til baby

At blive forælder er ikke blot en enorm omvæltning i tilværelsen, for det vender også op og ned på økonomien for en stund. Der er en lang række investeringer, som er nødvendige, hvis tiden med baby skal forløbe gnidningsfrit.

Hvad du kan undvære og hvad du ikke kan, vil dog ofte afhænge af, hvem du spørger. Forhører du dig hos ekspedienten i den lokale babybutik, vil du med sikkerhed få den helt store tur igennem butikken og senere gå derfra med udstyr for tusinder af kroner, hvoraf du med sikkerhed kunne have undværet en del. Spørge du i stedet din mor, veninder eller de andre i mødregruppen, vil du med sikkerhed blive præsenteret for en række andre forslag til udstyr, som du bare ikke kan leve uden.

I det følgende vil vi give dig vores bud på udstyr til baby, som vi vurderer som værende uundværligt – og bare rolig, vi er ikke ligeså slemme som ekspedienten i babybutikken!

Stofbleer

I gamle dage brugte man i høj grad stofbleer i stedet for engangsbleer. Det vil sige, at barnet fik viklet stofbleen om numsen og når der så havde været uheld, blev bleen skiftet, vasket og herefter brugt igen. Det er de færreste der vælger den løsning i dag, selvom det fra et miljømæssigt perspektiv kan være fordelagtigt.

Det betyder dog ikke, at stofbleen ikke længere er nødvendig, for som du hurtigt vil erfare, så sviner babyer utroligt meget. Gylp, savl, madrester og andet vil hurtigt flyve om ørene på dig og så er det godt at have noget ved hånden, så du kan tørre op.

Vi kender ikke til mange forældre, som ikke altid har flere stofbleer pakket i pusletasken. Det er sågar ikke unormalt, at far eller mor har en stofble hængende over skulderen som et viskestykke, så de altid er klar til at rydde op efter barnet.

En babyalarm

Det er hårdt at blive forælder – det er næppe en overraskelse for nogen. Derfor handler det om at gøre tilværelsen så let som muligt.

En måde at gøre det på, er ved at investere i en babyalarm. En babyalarm gør, at man som forælder kan lægge barnet fra sig med god samvittighed, velvidende at man er klar til at træde til, så snart barnet begynder at give lyd.

Med en babyalarm behøver du ikke befinde dig indenfor høre afstand på alle tidspunkter, og derfor kan du uden problemer lade barnet tage en lur udenfor, selvom du ikke selv er til stede.

En barnevogn

Du havde sikkert set den komme, for der er naturligvis ingen vej udenom en barnevogn. Barnevognen gør dig, som forælder, mere mobil, da du kan placere baby i vognen og trille en tur. Uanset om du skal handle ind, besøge end ven eller veninde eller blot trænger til frisk luft, er barnevognen genial.

De fleste børn sover tilmed bedre udendørs, hvorfor det er oplagt at lade din lille tage sig en skraber i vognen ude i haven.