Tag på ravjagt med børnene – det skal du huske

Ravjagt er blevet en populær aktivitet ved strandene i Danmark. Mangler du og dine børn noget at give sig til, så prøv kræfter med en ravjagt. Det er en sjov og lærerig aktivitet, der kan bringe børnene sammen i naturen. Planlægger du at tage på jagt efter rav med dine børn, så har du her en huskeliste over de væsentligste ting, der er værd at huske til turen.

Det rette udstyr gør jagten lettere

Skal du på ravjagt, så er det naturligvis vigtigt, at du forinden har købt dig det rette udstyr til udflugten. Det er ikke en nødvendighed, men udstyret gør ravjagten nemmere. Medbring gerne følgende til din ravjagt:

  • Ravlygter er et praktisk redskab, der hjælper dig med at spotte ravet i vandet. Det får ravet til at lyse kraftigt op og øger din chance for at finde rav. Du kan eksempelvis finde gode lygter på ravfund.dk.

  • Gode gummistøvler. Det er vigtigt, at disse er af god kvalitet og kan holde dine fødder varme, hvis jagten trækker ud.

  • Ravbriller kan du gøre brug af, hvis din lommelygte gør brug af UV-lys. Brillerne er med til at beskytte dine øjne mod UV-stråler og gør samtidig refleksionerne i havet tydeligere. Gør I brug af lommelygter med ultraviolette stråler, er det altså et must at børnene får et par briller hver.

Gør det til en sjov og hyggelig skattejagt for børnene

Hvis du overvejer at tage dine børn med på ravjagt, så kan du lige så godt gøre lidt ud af det og planlægge en hyggelig udflugt. Du kan sørge for et par gode madpakker, som I kan nyde, når børnene trænger til pause. Du kan også gøre turen til en konkurrence: hvem finder mest rav? Måske I er heldige, at I alle får en lille guldskat fra havet med hjem.