Sådan vælger du det rette bæreredskab til dit barn

Det ser ikke bare smart ud – det kan også være rigtig praktisk og skønt med et godt bæreredskab til dig og dit barn. Det giver frihed til bevægelse og praktiske gøremål, og det kan skabe en behagelig ro for dit barn, som slapper bedst af, når den er helt tæt på sine forældre. Men hvilket type bæreredskab skal du vælge? Det kan du lære mere om her.

Vælg den rette type

Der findes efterhånden et stort udvalg af bæreredskaber. Der findes både mere faste seler, og så findes der vikler og slynger, som du selv skal binde:

  • Bæresele: en fast sele, som er hurtig at montere og justere, så det er en nem, sikker og ergonomisk korrekt løsning for både dig og barnet

  • Strækvikle: en vikle i elastisk jerseystof, som er forholdsvis nemt at bruge, da den ikke skal bindes om hver gang, og som egner sig godt til spædbørn

  • Fastvikle: en vikle i et lidt fastere, vævet stof. Den kræver lidt mere øvelse, fordi den skal bindes hver gang, du skal bruge den. Desuden kan fastviklen bruges både på mave, ryg og på hoften.

  • Ringslynge: en slynge, som er nem at tage af og på og justere. Den er dog bedst egnet til, hvis du kun skal have barnet oppe i kort tid ad gangen

Det kan være en fordel at prøve de forskellige bæreredskaber, inden du beslutter dig, for at fornemme hvad der er mest behageligt for dig og barnet.

Husk tilbehøret

Når du har valgt et bæreredskab, der er ideelt til jer, så skal du også overveje, om du har brug for lidt ekstra tilbehør til. Det kan f.eks. være overtøj specielt designet med plads til bæreredskabet, det kan være et bidesmykke til barnet eller nogle varme, bløde støvler, så barnet ikke fryser.