Sådan forbereder du dig selv og dit barn på børnehavestart

Der tages hul på et helt nyt kapitel, når dit barn skal starte i børnehave. Det er også helt naturligt, at du gerne vil gøre dit allerbedste som forælder for at sikre, at dit barn får de bedste betingelser for en god børnehavestart som muligt. Men hvordan gør man så lige det? I det følgende får du en række gode tips til, hvordan du forbereder dig selv og dit barn på livet som børnehavebarn.

Gå garderoben igennem

Når dit barn starter i børnehaven, er det også lig med masser af udendørs aktiviteter og leg. Det kan betyde, at garderoben skal opdateres for at kunne følge med. Inden dit barn starter i børnehave, er det altså en god idé at gå garderoben igennem for at få et overblik over, om der er noget, barnet mangler til børnehavestarten. Mangler du stilrent tøj til dit barn? Så er det danske brand petit værd at kigge på.

Vil du være sikker på, at de ting, dit barn bringer med sig i børnehaven, også kommer hjem igen? Så kan du sætte navneskilte i barnets ting og sager, så de altid er til at genkende.

Køb af madpakke og forberedelse af frokost

Dit barn skal også have en madpakke med. Det betyder, at du skal ud og købe en madkasse og planlægge, hvad dit barn skal have med i den. Du kan med fordel tage dit barn med ud og vælge madkasse, da det kan få dit barn til at glæde sig endnu mere til børnehavestart.

Det kan tage tid for barnet at vænne sig til børnehaven

Du skal væbne dig med tålmodighed, når indkøringen i børnehaven starter. Det er nemlig meget forskelligt fra barn til barn, hvor lang tid indkøringen tager. Nogle børn falder til med det samme, hvorimod andre falder til efter et par uger eller måneder.